EGIPAT: Devet policajaca ranjeno u eksploziji na Sinaju

U incidentu je pogođen policijski autobus koji se kretao iz pograničnog grada Rafe ka El Arišu, u regionu gde su ekstremisti pojačali svoje aktivnosti posle pada Hosnija Mubaraka

  • 0

Devet egipatskih policajaca ranjeno je na severu Sinaja, poprištu delovanja islamskih ekstremista, kada je eksplodirala bomba na putu u blizini Pojasa Gaze.

U incidentu je pogođen policijski autobus koji se kretao iz pograničnog grada Rafe ka El Arišu, udaljenom jedan sat vožnje. Ekstremisti su pojačali aktivnost u bezbednosnom vakuumu u regionu, nastalom nakon pada autokratskog lidera Hosnija Mubaraka početkom 2011.

Napadi na armiju i policiju su učestali i nakon što je vojska svrgnula prvog islamističkog predsednika Egipta Muhameda Morsija 3. jula, posle masovnih protresta protiv njegove vladavine. Više od 100 članova bezbednosnih snaga je ubijeno na Sinaju, navodi Rojters.

Prošle nedelje armija je počela kampanju da povrati kontrolu nad regionom, a vojni portparol je rekao da je teško naoružanje oduzeto ekstremistima u nedavnim operacijama uključujući i protivavionske rakete.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA