• 2

MINISTARSTVO FINANSIJA: Deficit u avgustu 30 milijardi dinara

Ministarstvo finansija saopštilo da deficit u avgustu iznosi 30 milijardi dinara, dok je ukupan deficit u prvih osam meseci ove godine 130,7 milijardi dinara

  • 2

Deficit republičkog budžeta u avgustu iznosio je 30 milijardi dinara, dok je ukupan deficit u prvih osam meseci ove godine na nivou od 130,7 milijardi dinara, saopštilo je Ministarstvo finansija.
U saopštenju se navodi da su ostvareni prihodi republičkog budžeta u avgustu bili 62,7 milijardi dinara, što je u skladu s očekivanjima, dok su rashodi republičkog budžeta u avgustu iznosili 92,7 milijardi dinara.

Rekordan iznos budžetskih pozajmica izazvan je pozajmicom preduzeću "Simpo" u iznosu od 1,5 milijardi dinara.
Ministarstvo je navelo da su neporeski prihodi bili u avgustu viši od prethodnog meseca, a da je visok iznos neporeskih prihoda posledica uplate dividende NIS u iznosu od oko 3,6 milijardi dinara.
(Telegraf.rs / Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sale

    Ja razumem biti duzan jedne pa i 10 godina - ali ne razumem da se cene non stop dizu, da je standard sve nizi i nizi, i da sve vise siromasnijih ima!!! Ostavite se MMF-a i Svetske banke i njihovih naredjenja bolje ce nam svima biti!!!!

  • Vlada

    I kako ce te onda nova radna mesta da otvarate i placate kad vi nemate ni za ova sada postojeca. Ovo je najgora drzava na ovoj planeti. Gde sam se bas ovde rodio medju ovom gamad lopovskom

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima