NEĆE BITI VUKOVACA: Profesori traže ukidanje Vukove diplome!

Vukova diploma odavno je izgubila na značaju, a učenicima se poklanjaju petice samo da bi bili vukovci, zato tražimo njeno ukidanje, kaže se u pismu Foruma beogradskih gimnazija ministru obrazovanja Tomislavu Jovanoviću

  • 17

Forum beogradskih gimnazija uputio je danas pismo ministru prosvete Tomislavu Jovanoviću, u kome traži da se ukine Vukova diploma. Kako se navodi u saopštenju Foruma, Vukova diploma se protvorila u svoju suprotnost i kao takva čini ogromnu štetu sistemu vrednosti u školskom sistemu.

- Još od šestog razreda, roditelji i učenici vrše pritisak u cilju popravljanja četvorki na petice, jer će dete možda biti vukovac -navodi se u saopštenju u kome se tvrdi da i sami nastavnici i škole doprinose preteranoj proizvodnji vukovaca.

Vukovcima se, ocenjuju u forumu, daje lažni osećaj vrednosti i lažna nada da će biti uspešniji u životu od drugih, a kasnije se ispostavlja da su veći broj vukovaca sasvim prosečni učenici i neuspešni studenti.

Ukidanje Vukove diplome bi, kako navode, doprinelo stabilizaciji sistema vrednosti u osnovnim i srednjim školama, pravičnijem ocenjivanju, boljoj motivaciji svih učenika i boljem radu nastavnika. Oni navode i da je afera oko male mature otkrila niz slabosti našeg obrazovnog sistema, kao i da je, sve što je posle toga usledilo, otkrilo negativni uticaj Vukove diplome u školskom sistemu.

- Svima je poznato da je Vukova diploma odavno izgubila na značaju, da se događa hiperprodukcija vukovaca i da se učenicima poklanjaju petice samo da bi bili vukovci - smatraju u Forumu .

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srpkinja

    17. septembar 2013 | 00:39

    Pa nije ih nikad ni bilo! Ko je to stvoren za sve u zivotu? Preseravanje maminih i tatinih sinova i 'cerkica je odavo out pa stoga, ovu paradu je trebalo i odavno prekinuti! Glasam ZA!

  • aplio

    17. septembar 2013 | 00:33

    Želite da ukinete nešto što je svetinja za decu kad upisuju školu!Sramota,zapitajte se stavite prst na čelo.Pa ko je kriv što se deci poklanjaju ocene.Ne smete da pokažete prstom na kolege pa su Vam deca kriva!Sramota.

  • Bojan

    17. septembar 2013 | 00:19

    Ma kako da budem vukovac kad' radimo po najstrožijem sistemu gradiva!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA