Ekološka apokalipsa u selu kod Bačke Palanke?

Požari koji neprestano bukte ili tinjaju na smetlištu sela Tovariševo gotovo neprestano prekrivaju selo otrovnim dimom i isparenjima koja se uvlače u domove seljana

  • 2

Cela Srbija suočava se s kolapsom sistema odlaganja otpada, a najalarmantnija situacija je u malom selu Tovariševu u opštini Bačka Palanka.

Naime, požari koji neprestano bukte ili tinjaju na njihovom smetlištu, gotovo neprestano prekrivaju selo otrovnim dimom i isparenjima koja se uvlače u domove seljana.

Vatrogasci su prestali da intervenišu jer, kako kažu, „nije ugrožena imovina građana“, iako su požari došli do 100 metara od najbližih kuća. I seosko groblje je već nekoliko puta sagorelo.

Malo ekološko udruženje "Da sačuvamo Vojvodinu" pritisnuto mukom, obratilo se s ovim problemom svim nadležnim institucijama u opštini, pokrajini i Republici.

Upozorilo ih na kršenje zakona, predložilo realna rešenja, i opet ništa...

Odlaganje otpada, uz snabdevanje pijaćom vodom i odvođenjem otpadnih voda je osnovna delatnost svake lokalne uprave, međutim, ovdašnji nadležni nikako ne nalaze vremena za rešenje ovog problema.

(Telegraf.rs / Izvor: ekovrbas.net)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikolica

    17. septembar 2013 | 10:34

    pa kad su znali tu ga ga bacaju,i zagadjuju okolinu ,sad neka udisu sopstveni smrad ...

  • Boki

    17. septembar 2013 | 11:16

    Hvala bogu da je neko pokrenuo to pitanje. Nije to samo u tom selu nego u svim selima u Srbiji. Firme za reciklazu smeca odvoze smece daleko, mnoge deponije su zatovrene i ljudi iz sela koja nemaju komunalnu sluzbu (a vecina nema) jednostavno nemaju gde da bace smece tako da su prindjeni da prave divlje deponije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA