I dug za grejanje na rate?

Po uzoru na reprogram za struju, Ministarstvo energetike preporučilo je svim toplanama u Srbiji da omoguće otpis kamata i reprogram duga najvećim dužnicima za grejanje

  • 1

Ministarstvo energetike preporučilo je svim toplanama u Srbiji da omoguće otpis kamata i reprogram duga najvećim dužnicima za grejanje, po uzoru na reprogram omogućen za struju.

Procenjuje se da građani trenutno duguju toplanama 14 milijardi dinara.

- Pravo svake opštine i grada je da odrede dinamiku kojom će biti omogućena otplata duga - rekao je Petar Stanojević, pomoćnik ministra energetike.

Institucije u glavnom gradu su dužne oko tri milijarde dinara. Za razliku od građana i institucija čiji dug raste, dugovanja privrede opadaju, dodaje Stanojević.

Milovan Lečić, predsednik Udruženja toplana Srbije, ocenio je da će sve toplane u Srbiji postupiti po preporuci ministarstva, ali je i istakao da deo njih već sklapa reprograme sa dužnicima na preiod od šest do 36 mesečnih rata.

(Telegraf.rs/ Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA