• 6

SUDSKI IZVRŠITELJI: Plene stanove i izbacuju podstanare

Svakim danom sve je više i građana koji su u sporovima s pravnim licima ili građanima dobili pravosnažne presude i za izvršenje se obraćaju privatnicima, a klijenti sa zapaženim udelom odnedavno su i poslovne banke

  • 6

Trenutno u Srbiji radi 110 profesionalnih sudskih izvršitelja, a pošto je po evropskim standardima uobičajeno da na 25.000 stanovnika dođe jedan izvršitelj, kod nas je konkurs za nove stalno otvoren.
Usluge privatnika u ovom poslu prvo su potražila gradska i opštinska preduzeća koja se bave naplatom komunalnih usluga, potom parking-servisi, pa elektrodistribucije i mobilni operateri. Svakim danom sve je više i građana koji su u sporovima s pravnim licima ili građanima dobili pravosnažne presude i za izvršenje se obraćaju privatnicima, a klijenti sa zapaženim udelom odnedavno su i poslovne banke.

Novi klijenti su poslovne banke koje su utužile klijente za neplaćene rate i dobile spor koji je stigao do izvršenja. S pravosnažni presudama sve više im se obraćaju, bar u Novom Sadu, izdavaoci stanova koje su podstanari ostavili s neplaćenom kirijom i drugim obavezama.
Dužnici kojima se pleni imovina i blokiraju računi ne dočekuju izvršitelje baš s "Molim, izvolite". Negodovanja, naravno, ima, ali i kontrola. Državni službenici iz Odeljenja pravosudnih profesija kontrolišu na terenu dokumentaciju koju imaju i vode privatni izvršitelji. Kako je nedavno objasnila pomoćnica ministra pravde i državne uprave Ljiljana Blagojević, primedbi nije bilo, što ne znači da ih neće biti ubuduće.
(Telegraf.rs/ Izvor: Dnevnik)
 

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mr. No

    Treba sve da vam uzmu! Plus da idete u ćorku! To bi vas možda malo opametilo (ali verovatno ne bi)!

  • Ivana Bubili

    Sto bih volela da dodju ovi izvrsitelji da me izbacaju tj. izbace. A moze i samo ovaj sivi, uf sto mu je prljava trenerka.....

  • Postar

    Kad se albanci useljavaju?

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima