SANADER: Tokom 20 godina nikada nisam platio ručak iz svog džepa

Bivši premijer Hrvatske izjavio je na suđenju u procesu za uzimanje novca iz državnih institucija preko agencije "Fimi media", da su mu sve troškove plaćali Vlada i hrvatska ministarstva

  • 6

Na sudu u Zagrebu nastavljeno je suđenje bivšem hrvatskom premijeru Ivi Sanaderu za uzimanje novca iz državnih institucija preko agencije "Fimi media".

Na današnjem ročištu raspravljalo se o knjigovodstvenim nalazima veštaka Zrinka Ručevića. Sanaderova obrana tvrdi da oni nisu potpuni budući da se u njima ne nalaze dnevnice koje je bivši premijer primao tokom svojih putovanja.

I dok USKOK (Kancelarija za suzbijanje korupcije i organizovang kriminala) smatra da kada se dodaju dnevnice koje je Sanader primao neće ništo bitno promeniti u ukupnoj vrednosti njegove imovine, bivši premijer smatra suprotno.

Sanader je na ročištu tvrdio da nikada tokom 20 godina nije platio ručak iz svog džepa, već da su mu sve plaćala hrvatska ministarstva. Kada ga je sudija upitala zašto je onda primao dnevnice kada mu nisu bile potrebne, Sanader je odgovorio da je zakon bio takav i da ne zna šta je tačno trebalo da uradi.

Suđenje se nastavlja u ponedeljak.

(Telegraf.rs / Avaz.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boro

    17. septembar 2013 | 17:42

    Mrcina pokvarena.

  • JNA*

    17. septembar 2013 | 21:41

    Boro imamo mi takvih mrcina vise nego Hrvati!

  • tata-mata

    18. septembar 2013 | 11:39

    Ja ga nebi sudio, vec bi mu dao trajni izgon iz Hrvatske i poslao u Srbiju. Ta kazna ce mu biti teza nego 20. god. robije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA