• 0

Dogovor ANEM-a i OFPS-a oko nove tarife

Organizacije za zaštitu prava rtv emitera i zaštitu prava proizvođača fonograma i interpretatora napravili pomak u u prevazilaženju dosadašnjih nesuglasica, ali i u zajedničkom radu oko nove tarife za naknade

  • 0

Na današnjem sastanku između udruženja RTV emitera (ANEM)  i kolektivnih organizacija za zaštitu prava proizvođača fonograma i interpretatora (OFPS i PI) došlo je do značajnih pomaka u zajedničkoj saradnji, pre svega u prevazilaženju dosadašnjih nesuglasica, ali i u zajedničkom radu oko nove tarife za naknade, koja će odgovarati svim stranama.
Na sastanku koji su vodili predsednik ANEM Saša Mirković i predsednik upravnog odbora OFPS Bane Stojanović dogovoreno je da se u narednom periodu učine obostrani napori kako bi se ostvario pomak u zajedničkoj saradnji, kao i da se svi nesporazumi koji su postojali između emitera s jedne i proizvođača fonograma i interpretatora, s druge strane rešavaju zajedničim dogovorom, koji ć svim stranama ići u prilog.

Anem
- Interes ANEM-a, OFPS-a i PI je da se saradnjom dođe do rešenja koje će odgovarati i evropskim standardima, međunarodnim poveljama za zaštitu autorskih i srodnih prava, kao i emiterima. Na današnjem sastanku formirana je i zajednička radna grupa predstavnika ANEM-a i OFPS-PI, koja će u narednom periodu raditi na usaglašavanju stavova za saradnju u budućnosti i otklanjanju nesporazuma iz prošlosti, a prevashodno oko nove tarife za RTV emitere, navodi se u saopštenju OFPS, i dodaje:
- U vremenu ekonomske krize OFPS je pokazao maksimalnu fleksibilnost i razumevanje za težak položaj emitera, i u minulom periodu izlazio je u susret brojnim zahtevima RTV emitera u vidu odlaganja plaćanja naknada, odobravanja popusta na naknadu i svakako će im i u budućem periodu izlaziti u susret, kaže se u saopštenju Organizacije proizvođača fonograma Srbije.
(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima