• 0

Dogovor ANEM-a i OFPS-a oko nove tarife

Organizacije za zaštitu prava rtv emitera i zaštitu prava proizvođača fonograma i interpretatora napravili pomak u u prevazilaženju dosadašnjih nesuglasica, ali i u zajedničkom radu oko nove tarife za naknade

  • 0

Na današnjem sastanku između udruženja RTV emitera (ANEM)  i kolektivnih organizacija za zaštitu prava proizvođača fonograma i interpretatora (OFPS i PI) došlo je do značajnih pomaka u zajedničkoj saradnji, pre svega u prevazilaženju dosadašnjih nesuglasica, ali i u zajedničkom radu oko nove tarife za naknade, koja će odgovarati svim stranama.
Na sastanku koji su vodili predsednik ANEM Saša Mirković i predsednik upravnog odbora OFPS Bane Stojanović dogovoreno je da se u narednom periodu učine obostrani napori kako bi se ostvario pomak u zajedničkoj saradnji, kao i da se svi nesporazumi koji su postojali između emitera s jedne i proizvođača fonograma i interpretatora, s druge strane rešavaju zajedničim dogovorom, koji ć svim stranama ići u prilog.

Anem
- Interes ANEM-a, OFPS-a i PI je da se saradnjom dođe do rešenja koje će odgovarati i evropskim standardima, međunarodnim poveljama za zaštitu autorskih i srodnih prava, kao i emiterima. Na današnjem sastanku formirana je i zajednička radna grupa predstavnika ANEM-a i OFPS-PI, koja će u narednom periodu raditi na usaglašavanju stavova za saradnju u budućnosti i otklanjanju nesporazuma iz prošlosti, a prevashodno oko nove tarife za RTV emitere, navodi se u saopštenju OFPS, i dodaje:
- U vremenu ekonomske krize OFPS je pokazao maksimalnu fleksibilnost i razumevanje za težak položaj emitera, i u minulom periodu izlazio je u susret brojnim zahtevima RTV emitera u vidu odlaganja plaćanja naknada, odobravanja popusta na naknadu i svakako će im i u budućem periodu izlaziti u susret, kaže se u saopštenju Organizacije proizvođača fonograma Srbije.
(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima