AUSTRALIJA: Novi premijer položio zakletvu

Novi premijer Australije je ubedljivo pobedio na parlamentarnim izborima 7. septembra, a na svečanoj ceremoniji je položio zakletvu i obećao da će da obnovi političku stabilnost, smanji poreze i da reši pitanje imigranata

  • 2

Novi premijer Australije Toni Ebot (55) danas je položio zakletvu na svečanoj ceremoniji u zgradi vlade u Kanberi, čime je njegova liberalno-nacionalna vlada i zvanično okončala šestogodišnju vladavinu laburista.

- Danas nije samo svečani dan, već i dan akcije. Narod Australije očekuje od nas da se bacimo pravo na posao i to je tačno ono što će ova vlada učiniti - kazao je Ebot.

Ebot je u svečanom obraćanju rekao da očekuje da se novoj vladi sudi prema onome šta je uradila, a ne po tome šta je rekla da će da uradi. Bivši bokser i volonter u crkvi je sa svojim liberalima je ubedljivo trijumfovao na parlamentarnim izborima održanim 7. septembra.

Novi premijer je obećao da će da obnovi političku stabilnost, smanji poreze i da reši pitanje imigranata, koji dolaze brodovima tražeći azil.

- Važno je da pošaljemo poruku onima koji vode posao ilegalnog prevoženja imigranata da je, od danas, njihovom poslu došao kraj - istakao je Ebot.

U prethodnoj, laburističkoj vladi bilo je šest žena, dok je u novom sastavu kabineta samo jedna žena, što je izazvalo odmah oštre kritike.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vrach

    18. septembar 2013 | 12:11

    Covek je pobedio zato sto su Laburisti izgubili kontrolu u sopstvenoj partiji, doslo je do raskola a I sama kampanja Laburista je bila ravna nuli. Inace da nije tako, ovaj nikad ne bi bio premijer. Ja glasao za "sex partiju" koja je po nekim procenama osvojila 62,000 glasova... Dovoljno :) Elem, ovaj ce da stegne kais, sredi javni sektor, smanji poreze bogatima da budu jos bogatiji ali i da zaustavi brodove je tesko zamislivo.. Pozdrav iz zemlje kengura..

  • MikiGrobar

    18. septembar 2013 | 10:38

    Dambo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA