• 9

EPS: Zbog nekontrolisanih brojila, šteta 30 miliona evra

- Neizbaždarena brojila mere manje struje, na našu štetu - kaže zamenik generalnog direktora EPS-a Životije Jovanović

  • 9

Elektroprivreda Srbije izgubi oko dva odsto isporučene struje zbog nebaždarenih brojila, kaže zamenik generalnog direktora EPS-a Životije Jovanović.
Prema njegovim rečima, u Srbiji nije izbaždareno između 50 i 60 odsto brojila.

- Zbog toga što brojila nisu izbaždarena, EPS godišnje izgubi između 25 i 30 miliona evra, jer neizbaždarena brojila mere manje struje, na našu štetu - rekao je on na okruglom stolu o tome kakva brojila i kada treba uvesti, koji je organizvao internet časopis "Balkan magazin".
Jovanović je istakao da tih oko 1,8 miliona brojila koja nisu izbaždarena ili treba zameniti ili izbaždariti.
Povodom tendera za nabavku takozvanih pametnih brojila koji je raspisan prošle godine, on je rekao da taj tender traje već devet meseci i da mu se ne nazire kraj, iako je, kako je rekao, "situacija goruća".
Prema rečima Jovanovića, pitanje je da li je ekonomski opravdano zameniti svih oko tri miliona mehaničkih brojila u Srbiji, posebno brojila u dalekim seoskim sredinama.
(Telegraf.rs/ Beta)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • tJa

    Sve moze ali brojilo kohe se na daljinu moze programirati ili iskljuciti ne dam da mi ugradite. Smatram to elementarnom slobodom. Redovni sam platisa, NIKADA nisam dana kasnio...

  • Aleksandar

    Jebala vas Kolubara...zar vam to nije dosta stoko lopovska...ponasate se ko da vam je to dedovina a ne nacionalno dobro!A ti Aleksa garant radis u el.distribuciji ili neko tvoj,pa lupetas!

  • Mahabharata

    Pa nek' pogledaju okle ciganima struja po njihovim naseljima. Konkretno na chukarici. I sela na jugu Srbije u kojima zive shiptari.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima