ŠVEDSKA: Masturbacija na javnom mestu postaje legalna?

S obzirom na to da Švedska ima rigorozne zakone kada je reč o seksualnim prestupima, oslobađajuća presuda za muškarca koji je uhvaćen dok je masturbirao na plaži smatra se presedanom i velikim iznenađenjem

  • 1

Sud u Švedskoj doneo je presudu kojom masturbiranje u javnosti nije kažnjivo, osim ukoliko se ne odnosi direktno na neku osobu.

Na sudu se našao 65-godišnji čovek koji je optužen za seksualni napad nakon što je u junu uhvaćen spuštenih pantalona dok se zadovoljavao na plaži u Stokholmu. Kako prenose lokalni mediji, sud ga je oslobodio optužbi s obzirom na to da se masturbiranje nije odnosilo ni na koga konkretno.

Prema presudi suda, moguće je dokazati da je muškarac masturbirao, ali ne i da je napravio prekršaj. Tumačenjem presude, Šveđani su zaključili da svako ko ubuduće bude masturbirao na javnom mestu, a ne ugrožava druge, neće biti kažnjen, odnosno da je masturbacija dozvoljena. U drugim evropskim zemljama masturbacija na javnom mestu se kažnjava.

S obzirom na to da Švedska ima rigorozne zakone kada je reč o seksualnim prestupima, pogotovo one koji se tiču dece i njihovog zlostavljanja, ova presuda smatra se presedanom i velikim iznenađenjem. Takođe, otkriće da masturbiranje u javnosti ne mora da bude kažnjivo dogodilo se samo dva meseca nakon što je jedna politička partija zahtevala da bi trebalo da bude kažnjivo kada muškarci stoje dok uriniraju.

(Telegraf / Huffingtonpost.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA