ASAD: Predaćemo hemijsko oružje Amerikancima za milijardu dolara! (VIDEO)

- Ako je vlada SAD spremna da plati i da preuzme odgovornost za dopremanje toksičnog materijala u Ameriku, predaćemo joj ga - rekao je predsednik Sirije za "Foks njuz"

  • 3

Predsednik Sirije Bašar el Asad izjavio je za američki "Foks njuz" da je spreman da preda Americi hemijsko oružje kojim raspolaže njegova zemlja, ali da SAD za to moraju da plate milijardu dolara. Pored toga, Asad je još jednom ponovio da njegove snage nisu odgovorne za napad nervnim gasom, kao i da u Siriji nije u toku građanski rat, već da se njegove snage bore protiv džihadista iz inostranstva koji su pripadnici Al Kaide.

- Troškovi eliminisanja hemijskog oružja iznose oko milijardu dolara. To je komplikovana operacija i za nju je potrebno puno novca. Ako je američka vlada spremna da plati i da preuzme odgovornost za dopremu toksičnog materijala u SAD, zašto da im ga ne prodamo - izjavio je Asad i dodao da je za uklanjanje hemijskog arsenala potrebno godinu dana.

Predsednik Sirije u intervjuu koji je dao u Damasku, još jednom je negirao da su njegove snage odgovorne za hemijski napad 21. avgusta.

- Cela priča ne pije vodu. Nije realna. Dakle, ne, nismo upotrebili sarin, nismo koristili hemijsko oružje - rekao je Asad, koji je izjavio da je prerano da da konačan komentar na izveštaj Ujedinjenih nacija u kojem se navodi da je u Siriji korišćen sarin.

Asad je istakao da su Siriju napali džihadisti, koji su većinom pripadnici Al Kaide.

- Mi smo u ratu s džihadistima koji su došli iz 80 različitih zemalja, a gotovo 90 odsto njih pripada Al Kaidi i njenim ograncima - rekao je predsednik Sirije, koji je na pitanje da li ima poruku za predsednika Amerike Baraka Obamu rekao da prvi čovek Bele kuće treba da sluša svoj narod.

- Sledite razum svojih ljudi. To je sve - izjavio je Asad.

Pogledajte video-snimak:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • VforV

    19. septembar 2013 | 12:59

    Xxaxa..ala im ga je munuo...

  • Citateljka

    19. septembar 2013 | 13:10

    Ovaj i Milo lice...bre,ko da su braca :-P

  • Kazanova

    19. septembar 2013 | 12:46

    Ovaj je njihov covek. Garant radi za amere da ga napadnu i da ode kod njih.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA