DOMAĆI TRILER U KNJIŽARAMA: Da li smo bezbedni u svom gradu? (FOTO)

"Žuta kabanica" je dokaz da i domaći autori mogu s uspehom da se okušaju u ovom popularnom žanru i da stvore uzbudljivo i višeslojno delo koje se čita u jednom dahu

  • 0

Izdavačka kuća "Čarobna knjiga" s ponosom predstavlja "Žutu kabanicu", novi roman Đorđa Bajića, dokazanog majstora za atmosferu straha i napetosti.

"Žuta kabanica" je uzbudljiv triler koji neće ostaviti ravnodušnim nijednog poklonika savremene proze i kvalitetnog kriminalističkog romana.

Roman "Žuta kabanica" govori o mračnim porivima sakrivenim duboko u nama, o strasti, mržnji i osveti.

U Beogradu se dogodilo još jedno ubistvo, ko zna koje u crnoj seriji. Vest o ubistvu Milana Milutinovića prošla je gotovo nezapaženo - popunila je jednu desetinu stranice u dnevnim novinama i zatim se utopila u moru sličnih tragedija koje svakodnevno potresaju glavni grad i Srbiju.

Policija smatra da je mladić žrtva pljačke koja je pošla po zlu, ali advokat Boris Nastasijević misli drugačije...

Pola godine ranije, Borisova supruga Mirjana nastradala je pod nerazjašnjenim okolnostima u istoj zgradi u kojoj je stan iznajmljivao Milutinović. Policija je zaključila da je njena smrt bila nesrećni slučaj, ali oni koji su je voleli, ne mogu da se smire, ne mogu da zaborave. Boris nagovara Mirjaninu sestru Dafinu Lazarević da iznajmi stan u zgradi i započine vlastitu istragu. Koji stanar je najsumnjiviji?

Čarobna knjiga postoji već 10 godina i u bogatom katalogu ove izdavačke kuće našla su se dela brojnih savremenih majstora trilera i misterije poput Heninga Mankela, Denisa Lihejna, Stiga Lašona

"Žuta kabanica" je dokaz da i domaći autori mogu sa uspehom da se okušaju u ovom popularnom žanru i da stvore uzbudljivo i višeslojno delo koje se čita u jednom dahu.

Đorđe Bajić je diplomirao na Filološkom fakultetu u Beogradu 2003. godine na grupi srpska književnost i jezik, a magistersku tezu "Noir vs neo-noir: transformacija i mutacija vrste" (na primeru Poverljivo iz L.A.) odbranio je 2007. godine. Objavio je radove iz oblasti teorije književnosti i filma, popularne kulture, pisao za web magazin "Popboks".

Njegov esej "Srpski krimi film: Ubistvo na podmukao i na svirep način i iz niskih pobuda" Živorada Žike Mitrovića uvršten je u zbornik Novi kadrovi: skrajnute vrednosti srpskog filma (Clio, 2008).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA