Nestala Nišlijka Stana Milkić moguća žrtva zločina u Banji Topilo (FOTO)

Mada se i dalje čeka na DNK identifikaciju posmrtnih ostataka, Stanina rodbina i komšije smatraju da je velika verovatnoća da se radi baš o njoj: nestala starica imala je dva veštačka kuka, kakva su pronađena i na lešu

  • 0

Osoba koja je pronađena u tajnom grobu u Banji Topilo, mogla bi biti Nišlijka Stana Milkić (83) koja je poslednji put viđena 16. januara, u svom domu u ulici Koste Abraševića u Nišu.

Mada se i dalje čeka na DNK identifikaciju posmrtnih ostataka, Stanina rodbina i komšije smatraju da je velika verovatnoća da se radi baš o njoj. Razlog za ovakvu pretpostavku je činjenica da je nestala starica imala dva veštačka kuka, kakva su pronađena i na lešu.

Takođe, sudsko-medicinski nalaz potvrdio je da je telo sahranjeno pre najmanje šest meseci, što se okvirno poklapa sa vremenom njenog nestanka. Međutim, ni policija, ni Stanini najbliži ne mogu da pretpostave šta joj se desilo i na koji je način stigla u 25 kilometara udaljenu Banju Topilo, kada se jedva kretala uz pomoć štaka.

Telo nepoznate starije žene je u subotu u svom voćnjaku pronašao Nišlija Radomir Nikolić. Iz plitkog groba virile su čašice veštačkih kukova zbog čega je posumnjao da je u pitanju ljudsko telo, pa je obavestio policiju. I dok zvaničnih informacija o identitetu leša i dalje nema, Stanin unuk Bratislav, koji je o njoj brinuo do nestanka ne isključuje mogućnost da leš u Banji Topilo pripada njegovoj baki.

- Babu sam poslednji put video 16. januara uveče i od tada joj se gubi svaki trag. Odmah sam to prijavio policiji i objavio oglase na medijima, ali ništa o njoj nisam saznao. Ne mogu da tvrdim da je žena koja je pronađena u Banji Topilo moja baka, ali ne mogu to ni da isključim dok ne dobijem rezultat DNK analize - kaže Bratislav.

Međutim, stanovnici ulice Koste Abraševića ubedjeni su da se radi o njihovoj komšinici.

- Svi smo posumnjali da je ona, jer je imala veštačke kukove ali ne znamo otkud Stana u Banji Topilo. Poslednji put sam je videla desetak dana pre nego što je nestala, razgovarale smo kroz prozor. Ona je retko kad izlazila, jer je teško hodala. Međutim, u komšiliku je imala rođenog brata pa je kod njega stalno išla - kaže komšinica Slavica Sibinović i dodaje:

- Ko bi ga znao šta je sa njom bilo, živela je sama nakon smrti sina i ćerke, a o njoj se starao unuk. Moguće je da ju je neko udario kolima, jer je ta ulica kojom je išla do brata veoma prometna. Žena je bila dementna, možda nije videla auto.

Interesantno je da je Stana nestala istog dana kada joj je umro brat Stojan. Njegova supruga Jelica kaže da je starica kod njih dolazila stalno.

- Svi unuci su dolazili ovde da je traže, ali evo do danas ja ništa o njoj ne znam. Da je u pitanju mlađa žena pomislila bih da ju je neko kidnapovao - kaže Jelica.

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA