Papa: Crkva mora biti milosrdnija

Moralna struktura katoličke crkve može da se sruši kao kula od karata, ukoliko se ne promeni, moramo biti milosrdniji, poručio je papa Franja

  • 4

Katolička crkva je previše usredsređena na propovedanje o abortusu, homoseksualnosti i kontracepciji i mora da postane milosrdnija, poručio je papa Franja.

 

U intervjuu za jezuitski časopis "La Chivilta Katolikato", papa je upozorio da bi moralna struktura crkve mogla da se "sruši kao kula od karata" ukoliko se ne promeni.

 

Crkva mora da "pronađe novi balans" i radi na "zalečenju rana", rekao je papa.

 

- Besmisleno je pitati teško povređenu osobu da li ima visok holesterol i o nivou šećera u krvi. Morate da zalečite njene rane. Onda možemo da pričamo o svemu drugom - kazao je papa.

 

Papa je u obimnom intevjuu izneo svoje prioritete kao vrhovnog poglavara Rimokatoličke crkve, priznao svoje nedostatke i govorio o svojim omiljenim kompozitorima, slikarima i književnicima, među kojima su Mocart, Karavađo i Dostojevski.

 

(Tanjug.rs / Tanjug)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA