• 30

Prvak iz Aranđelovca prebijen zbog nalepnice?

Dvojica dečaka napadača ispričali su šta se desilo uz prisustvo radnika Centra za socijalni rad. Incident se dogodio u školskom dvorištu za vreme prvog odmora u popodnevnoj smeni

  • 30

Učenik prvog razreda osnovne škole "Svetolik Ranković" iz Aranđelovca, koga je pretukla grupa petaka, batine je dobio nakon što mu je neko na jaknu zalepio nalepnicu na kojoj je pisalo "šutni me"?!
Najpre ga je jedan od učenika petog razreda šutnuo u leđa, a ostalo su nastavili da ga udaraju u leđa, stomak i noge.

Mališan, koji je pre dve nedelje krenuo u školu, sada je pod nadzorom kragujevačkih lekara zbog sumnje na povredu slezine. Dečak je svojoj majci u bolnici poverio da više ne želi da ide u školu. On je sada na Odeljenju dečje hirurgije Kliničkog centra u Kragujevcu.
- Istraumiran je i uplašen. Ja i pored svega apelujem da decu koja su tukla moga sina niko ne maltretira. I suprug i jasmo veliki protivnici nasilja, tako da ako njih neko bude na bilo koji način maltretirao, onda ništa nećemo postići, već ćemo se svi vrteti u krug - kaže majka ovog deteta.

Ona dodaje da je jedan od roditelja petaka koji su udarali njenog sina pozvao telefonom njenog supruga.
- Ne želimo nikog da stavljam na lomaču, ali ako ovom pričom možemo da potaknemo bar jednog roditelja da deci objasni zbog čega je nasilje opasno, onda je to pomak - kaže ona.
Ko su vinovnici tuče policija je saznala tako što su prvaci na papirićima, anonimno, napisali učiteljima koga su i šta su videli.
Dvojica dečaka napadača ispričali su šta se desilo uz prisustvo radnika Centra za socijalni rad. Incident se dogodio u školskom dvorištu za vreme prvog odmora u popodnevnoj smeni.
Goran Mićić, direktor škole, rekao je da su ovaj incident prvi primetili dežurni nastavnici. On kaže da ustanova nema školskog policajca. Učiteljica je i pozvala roditelje prvaka.

- Učenici koji su napali prvaka biće kažnjeni nakon prikupljanja dokaza i završenog postpuka protiv njih. Najstroža disciplinska mera je da budu prebačeni u drugu školu - kaže Mićić.
Načelnik Policijske uprave Kragujevca Ivan Đorović najavljuje da će protiv roditelja biti podnete prekršajne prijave.
- Ostale mere biće preduzete u saradnji sa Centrom za socijalni rad, jer se radi o desetogodišnjacima koji nisu krivično odgovorni - objašnjava Đorović.
(M. M.)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jelena

    Umrla bih kad bi se mom detetu ovako nesto dogodilo! Uzas, deca vise nisu bezbedna nu i OS znaci, sta ce biti kad krenu u srednju??? Uzas, jadno dete ne daj Boze nikome!

  • Riley

    heh kako bi im izlomio svih 206 koscica :)

  • lvan

    Delimicna deliktna odgovornost se stice sa sedam godina, nakon 14 potpuna deliktna. Dakle sta je problem da i oni odgovaraju? Treba ih malo odvesti u 29. Novembar. Dobre batine da dobiju, a svaki sledeci prekrsaj makar najmanji, ponovo dole, pa malo u popravni dom

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima