• 0

NOVA LINIJA: Od Beograda do Minska i nazad za 255 evra (FOTO)

Na beogradskom aerodromu organizovan je svečani doček prvog aviona beloruske kompanije "Belavia-Belarusian Airlines"

  • 0

Beloruska avio-kompanija "Belavia-Belarusian Airlines" uspostavila je redovne letove na liniji Beograd - Budimpešta - Minsk, koji će se obavljati ponedeljkom i četvrtkom, a cena povratne karte od Beograda do Minska je od 255 evra.
Povratna karta od Beograda do Budimpešte košta od 149 evra.

Na beogradskom aerodromu organizovan je svečani doček prvog aviona, kome su prisustvovali ministar saobraćaja Aleksandar Antić, ambasador Belorusije u Srbiji Vladimir Čušev, ambasador Srbije u Belorusiji Stojan Jevtić, zamenik generalnog direktora aviokompanije Belavia Igor Čerginec.

Dočeku su prisustvovali i v.d. direktora Direktorata civilnog vazduhoplovstva Srbije Milan Živanović i generalni direktor aerodroma Nikola Tesla u Beogradu Velimir Radosavljević, kao i počasni konzul Belorusije u Beogradu Dragomir Karić.
Ministar Antić rekao je da će otvaranje te aviolinije doprineti boljoj političkoj i ekonomskoj saradnji dve prijateljske zemlje.
- Verujem da će ova linija doprineti da u Prvupetoletku dođu beloruski investitori, koji će u potpunosti staviti u funkciju - rekao je ministar saobraćaja.

Ambasadori dve zemlje kazali su da će biti unapređena privredna saradnja i da je cilj da se u idućoj godini dostigne ukupna robna razmena od 500 miliona dolara.
Čerginec je izrazio očekivanje da će se brzo pokazati opravdanost linije Beograd - Budimpešta - Minsk i da će kasnije letovi obavljati svakodnevno.
Zbog ekonomske opravdanosti letovi na toj liniji se obavljaju preko Budimpešte.
- Da bi letovi iz Minska ka Beogradu uspostavljeni bilo je potrebno da se ujedine napori aviokompanije, aerodroma, vazuhoplovnih vlasti i privrednika, što je i uobičajeno, ali je u ovom slučaju bio značajan i doprinos najviših državnih funkcionera Belorusije i Srbije. Kada se sve ovako složi kako treba, najveću korist imaju građani - izjavio je Radosavljević.

Belavia je jedan od najvećih avioprevoznika Belorusije, koji obavlja letove do 42 destinacije u Evropi i Aziji.
Kompanija je punopravni član Međunarodne asocijacije avio - prevozilaca (IATA).
Trenutno se u floti kompanije nalazi po šest aviona tipa Boeing 737-300 i Boeing 737-500, četiri aviona CRJ-100/200, dva aviona tipa Embraer 175 i tri aviona TU -154 M.
(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima