JEMEN: U napadima ubijeno 56 vojnika i policajaca

Za tri napada koja su izvršena u Jemenu, zvanična vlast veruje da su odgovorni pripadnici Al Kaide koji su preuzeli kontrolu na jugu zemlje za vreme arapskog proleća

  • 0

Najmanje 56 vojnika i policajaca poginulo je danas na jugu Jemena u tri odvojena, ali istovremeno izvedena napada za koje se sumnja da su izveli članovi Al Kaide, saopštili su zvaničnici.

 

Dva od tri napada u provinciji Šabva, uporištu Al Kaide, izvedena su automobilima-bombama, prenela je agencija AFP pozivajući na neimenovane bezbednosne izvore. U napadu na kamp specijalnih snaga u Maifi poginulo je osam policajaca. Istovremeno, 15 kilometara dalje, napadnuta su i dva vojna kontrolna punkta u kojima su ubijena 32 vojnika, prenela je agencija AFP.

 

Al Kaida je zajedno s islamskim ekstremistima iskoristila politički haos u Jemenu tokom arapskog proleća 2011. godine i preuzela kontrolu nad pojedinim gradovima i oblastima na jugu zemlje. Prošle godine su ih istisnule jemenske snage uz pomoć SAD, ali oni i dalje napadaju vladine i vojne ciljeve.

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA