Ponovo otvorena istraga ubistva novinara Duška Jovanovića

- Predmet je i dalje otvoren, jer je do sada povodom ubistva direktora "Dana" pravosnažno osuđen samo Damir Mandić zbog saučesništva, a direktni izvršilac i nalogodavac nisu otkriveni - rekao je Veselin Vučković, vršilac dužnosti vrhovnog državnog tužioca Crne Gore

  • 1

Vršilac dužnosti vrhovnog državnog tužioca Crne Gore Veselin Vučković izjavio je da je ponovo otvorena istraga o ubistvu urednika i vlasnika dnevnog lista "Dan" Duška Jovanovića.

- Na sednici Odbora za bezbednost došli smo do nekih saznanja i započeli smo ispitivanje policijskih službenika koji su bili uključeni u istragu o ubistvu Jovanovića. O imenima ne mogu govoriti budući da su radnje u toku - rekao je on.

Vučković je, kako prenose podgorički mediji, dodao da je predmet Jovanovićevog ubistva i dalje otvoren, jer je, do sada, povodom ubistva direktora "Dana" pravosnažno osuđen jedino Damir Mandić zbog saučesništva, a direktni izvršilac i nalogodavac nisu otkriveni.

Duško Jovanović ubijen je u noći 27. maja 2004. godine ispred redakcije lista "Dan", a ubice iz tamnog "golfa 3" u pokretu na njega su ispalile smrtonosne hice iz automatske puške.

Ni nakon devet godina od zločina se ne zna ko je sve te noći bio u "golfu 3", ko je imao kakvu ulogu u organizaciji ubistva, a najmanje ko je i zbog kojeg motiva naručio ubistvo vlasnika i glavnog urednika "Dana".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA