• 1

Ponovo otvorena istraga ubistva novinara Duška Jovanovića

- Predmet je i dalje otvoren, jer je do sada povodom ubistva direktora "Dana" pravosnažno osuđen samo Damir Mandić zbog saučesništva, a direktni izvršilac i nalogodavac nisu otkriveni - rekao je Veselin Vučković, vršilac dužnosti vrhovnog državnog tužioca Crne Gore

  • 1

Vršilac dužnosti vrhovnog državnog tužioca Crne Gore Veselin Vučković izjavio je da je ponovo otvorena istraga o ubistvu urednika i vlasnika dnevnog lista "Dan" Duška Jovanovića.
- Na sednici Odbora za bezbednost došli smo do nekih saznanja i započeli smo ispitivanje policijskih službenika koji su bili uključeni u istragu o ubistvu Jovanovića. O imenima ne mogu govoriti budući da su radnje u toku - rekao je on.

Vučković je, kako prenose podgorički mediji, dodao da je predmet Jovanovićevog ubistva i dalje otvoren, jer je, do sada, povodom ubistva direktora "Dana" pravosnažno osuđen jedino Damir Mandić zbog saučesništva, a direktni izvršilac i nalogodavac nisu otkriveni.
Duško Jovanović ubijen je u noći 27. maja 2004. godine ispred redakcije lista "Dan", a ubice iz tamnog "golfa 3" u pokretu na njega su ispalile smrtonosne hice iz automatske puške.
Ni nakon devet godina od zločina se ne zna ko je sve te noći bio u "golfu 3", ko je imao kakvu ulogu u organizaciji ubistva, a najmanje ko je i zbog kojeg motiva naručio ubistvo vlasnika i glavnog urednika "Dana".
(Telegraf.rs / Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima