NIGERIJA: Islamski ekstremisti masakrirali 143 civila

Tela koja su radnici pronašli su žrtve napada koji se dogodio u utorak, u toku noći, na jednom auto-putu i u mestu Benišejk. Neka od tela bila su obezglavljena

  • 2

Nigerijski radnici koji su uređivali žbunje pronašli su tela 143 civila koje su ubili islamski ekstremisti na severoistoku zemlje.

Zvaničnik nigerijskog Ministarstva ekologije Abdulaziz Kolomi rekao je da su neka od tela koja su radnici pronašli obezglavljena. Kako prenose strane agencije, u pitanju su žrtve napada koji se dogodio u utorak, u toku noći, na jednom važnom auto-putu i u mestu Benišejk oko 70 kilometara severoistočno od Bornoa, glavnog grada države Maiduguri.

Neimenovani vojnik je ispričao da su ekstremisti u vojnim uniformama napali 20 pikap vozila protivavionskim puškama i nadjačali vojnike koji su imali automatske puške i granate.

Nigerijska vojska tvrdi da je skoro uspela da uguši islamsku pobunu tokom koje su od 2009. godine ubijene stotine ljudi.

(Telegraf / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MikiGrobar

    20. septembar 2013 | 16:09

    Islamisti ko drugi.....

  • ДАШОНИ

    20. septembar 2013 | 17:48

    НЕМОГУЋЕ" ИСЛАМ ШИРИ "" ""САМО" ЅАМО МИР У СВЕТУ!!! ИСЛАМИСТИ СЕ МОЛЕ ЧАК И КАД КОЉУ НЕВИНЕ ЉУДЕ,

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA