IRAK: Eksplozija u džamiji usmrtila 18 vernika

Od eksploziji dve bombe u jednoj sunitskoj džamiji u Iraku u vreme molitve poginulo je 18 vernika, dok su u drugim napadima život izgubile tri osobe

  • 1

U današnjoj eksploziji dve bombe u jednoj sunitskoj džamiji u Iraku oko podneva u vreme molitve poginulo je 18 vernika, dok su u drugim napadima život izgubile tri osobe, saopštili su irački zvaničnici.

Bombe, koje su eksplodirale u džamiji Musab bin Omair u blizini Samare severno od Bagdada, takođe su povredile 21 osobu, navedeno je u policijskom saopštenju.

Ekstemisti u Iraku su ove godine izveli brojne napade i na sunitske i na šiitske džamije, što podstiče strahovanja od ponovnog ulaska te zemlje u verski konflikt koji je besneo 2006-2007, a u kojem je usmrćeno više hiljada ljudi.

Današnja eksplozija desila se dan nakon što su u Bagdadu pronađena tela 10 ubijenih mladića kojima je pucano u glavu i grudi.

Neredi u Iraku su u poslednje vreme dostigli razmere koje nisu zabeležene od 2008. U toj zemlji je od početka godine poginulo više od 4.200 ljudi, pokazali su podaci agencije AFP, zasnovni na pokazateljima bezbednosnih i medicinskih izvora.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA