PREPORUKA IZ LAGUNE: "Rukopis otkriven u Akri" Paulo Koelja

Izdavačka kuća Laguna ove nedelje preporučuje pored romana Paulo Koelja, i knjigu Stefani dez Or "Panterka", kao i roman Saše Grej "Klub Žilijet"

  • 2

Ove nedelje Laguna preporučuje roman Paulo Koelja "Rukopis otkriven u Akri", knjigu koja na nepretenciozan način nudi utehu, veru, nadu i širi ljubav, čudesan roman"Panterka" o Žani Tusen, juvelirki kraljeva, koji je napisala Stefani dez Or i roman Klub Žilijet Saše Grej za slobodoumne i stidljive.

Rukopis otkriven u Akri

Paulo Koeljo

Četrnaesti jul 1099. godine. Dok se Jerusalim sprema za napad krstaša, jedan Grk poznat kao Kopt saziva skup svih građana: mladih i starih, muškaraca i žena. Mnoštvo Jevreja, hrišćana i muslimana stiže na trg očekujući besedu kako da se pripremi za bitku, ali to nije ono što Kopt ima da im prenese.

Sve ukazuje na to da je poraz neizbežan, no Grk jedino želi da uputi ljude kako da pronađu mudrost skrivenu u svakodnevici, iskovanu od izazova i teškoća sa kojima se suočavaju.

Istinsko poznanje, veruje on, počiva u proživljenim ljubavima, otpaćenim patnjama, u trenucima krize i slave, i u neprestano prisutnoj svesti o neminovnosti smrti.

Rukopis otkriven u Akri je poziv da promislimo o svojim principima i svojoj čovečnosti. Ovo je zbirka mudrih misli o životu.

Panterka

Stefani dez Or

Ona je kći jedne flandrijske vezilja krajem XIX veka. Poseduje siguran ukus, čeličnu volju i san da osvoji Pariz. Kada osvoji srce Luja Kartijea, koji je uči o dragom kamenju i misterioznim dodacima, iz njihove saradnje, a zatim i ljubavi, rađa se čudesan nakit: rajske ptice, indijski nakit, pera i izrezane dijademe, ali pre svega mitska panterka... Stil je rođen, njen. Njeno ime je Žana Tusen. Ona je blistavo otelotvorenje kuće Kartije. Ona je juvelirka kraljeva. Kroz sliku jednog veka u kome srećemo Prusta, Koktoa, Hemingveja, Skota i Zeldu, Koko Šanel, i čak vojvotkinju od Vindzora, otkrijte čudesnu sudbinu genijalne Žane Tusen, žene koju su zvali Panterka.

Klub Žilijet

Saša Grej

Knjiga u kojoj će uživati i slobodoumni i stidljivi, i nesputani i inhibirani, obožavaoci Saše Grej kao i oni koji za nju nisu nikad čuli.

Ketrin, studentkinja filmske režije, ima jednu tajnu: dugo potiskivan san, izvor svih njenih seksualnih fantazija. San ispunjen željama kojih se stidi. A ti živopisni snovi napokon nalaze način da joj prodru u svakodnevni život. Jedne noći, u jednom klubu, upoznaje muškarca koji je uvodi u čudan svet. I uskoro je uvučena u Klub Žilijet, ekskluzivno tajno društvo u kome se istražuju najdublje, najmračnije fantazije. Ali kad se jednom uđe u taj svet ‒ nema povratka.

Top lista izdavačke kuće Laguna:

 

1.Tamo daleko

Vuk Drašković

2.A planine odjeknuše

Haled Hoseini

3.Vidovite priče

Dušan Petričić, Ljubivoje Ršumović

4.Život je uvek u pravu

Grupa autora

5.Konstantin

Ivan Ivanji

6.Preduboko

Porša da Kosta

7.Sedam Sunaca i Sedam Luna

Žoze Saramago

8.Tajna uspešne dece

Pol Taf

9.Dablin strit

Samanta Jang

10.Jovanovo zaveštanje

Vanja Bulić

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA