• 0

SIRIJA: Predat spisak hemijskog oružja

Dogovorom posignutim u Ženevi 14. septembra predviđeno je da se Damasku da rok od nedelju dana da preda spisak svog hemijskog naoružanja

  • 0

Sirija je predala danas Organizaciji za zabranu hemijskog oružja (OIAC) spisak svog hemijskog oružja, saopštila je ta međunarodna organizacija.
- OIAC je dobio listu o hemijskom oružju koju je očekivao od sirijske vlade - navela je međunarodna organizacija u pisanoj poruci i dodala da je u toku provera dobijenih informacija.

Takođe, OIAC  je odložila sastanak planiran za sutra, na kojem je trebalo da se razmotri pitanje uništavanja hemijskog oružja u Siriji. Ova organizacija čije je sedište u Hagu, ima zadatak da nadzire poštovanje međunarodne konvencije o hemijskom oružju iz 1993. godine kojom se zabranjuju razvoj, proizvodnja, skladištenje i upotreba hemijskog oružja.
Rusko-američkim dogovorom posignutim u Ženevi 14. septembra, predviđeno je da se Damasku da rok od nedelju dana da preda listu svog hemijskog oružja koje bi trebalo da bude uništeno polovinom naredne godine.
(Telegraf / Beta)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima