• 25

SRPSKI OGLAS: 15 sati rada, nema praznika, vika i bez trudnoće

- Dopuštam ženskoj polovini "poštedu" na radu samo za 8. mart i rođendan, dok za ostale praznike tražim potpunu predanost - naveo je jedan poslodavac

  • 25

Raditi u Srbiji nije ni malo lako, jer neki poslodavci imaju i neočekivane zahteve od svojih budućih zaposlenih. Iako većina nas smatra da su prodornost i samopouzdanje osobine koje intervjueri cene prilikom vašeg predstavljanja, to nije uvek slučaj.
Vrhunac bezobrazluka jednog poslodavca bio je mejl koji je poslat odabranim kandidatkinjama za posao sekretarice u kompaniji pod nazivom "I&M Company", a koji je portalu Dnevno.rs prosledila J. P. iz Beograda, koja je bila među njima. U tom mejlu, on je naveo da očekuje i do 15 sati rada od svoje buduće zaposlene, kao i da mu bude na raspolaganju vikendom i praznicima.

- Od vas tražim dnevno radno vreme između 10 i 12 sati, a ponekad je potrebno i do 15 sati rada, da na posao dolazite odmorna i naspavana i da mogu vikendom da računam na vas kao i državnim i drugim praznicima. Dopuštam ženskoj polovini "poštedu" na radu samo za 8. mart i rođendan, dok za ostale praznike tražim potpunu predanost - navodi se u ovom mejlu.

Pored toga, ovaj poslodavac je kandidatkinjama postavio i deset pitanja i zahtevao od njih da "odgovor na svako sadrži barem 2 opširnija pasusa". Među pitanjima koja je postavio izdvojićemo samo neka:
"Šta ste sve spremni da uradite kako biste napredovali i dobili veću platu od 70.000 dinara?"
"Da li Vaše trenutno neraspoloženje utiče na urađen posao?"
"Kako biste reagovali, ako ja kao vaš nadređeni nezadovoljan vašim radom povisim glas?"
"Da li planirate trudnoću i kada, ako je ona u planu?"
Poslednje pitanje ovaj poslodavac je opravdao time da "on ne brani trudnoću, ali bi voleo da zna, i da se ne desi odmah".
(Telegraf.rs/ Izvor: 24sata)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    Nije on kriv, sistem mu dozovljava, zakon ga ne obavezuje, jednostavno moze mu se...

  • Datch

    Feudalizam!!!

  • goran

    Joj da vidite kako je raditi u Cikagu!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima