Crnogorskom Pink Panteru 9 godina zatvora, zbog milionske pljačke!

Tokom izricanja presude u Ženevi, zgradu suda je obezbeđivao veliki broj policije, a sve vreme je i helikopter nadletao iznad tog dela grada. Kriminalna grupa Pink Panter ima oko 220 članova iz zemalja ex Jugoslavije, a poznata je po filmskim pljačkama luksuznog nakita

  • 7

Član bande Pink Panter, poreklom iz Crne Gore, osuđen je pred sudom u Švajcarskoj na devet godina zatvora, zbog milionske pljačke nakita u Lucernu i Ženevi, ali i za pokušaj krađe dragulja u Cirihu, prenose današnji podgorički mediji.

Kako se navodi, na zatvorsku kaznu zbog više pljački osuđen je 39-godišnji crnogorski državljanin iz Podgorice.

Tokom izricanja presude u Ženevi, zgradu suda je obezbeđivao veliki broj policije, a sve vreme je i helikopter nadletao iznad tog dela grada.

U presudi se navodi da je dokazano da je Crnogorac imao ulogu u spektakularnoj pljački ženevske draguljarnice "Ri de Ron" kada je 17. avgusta 2009. ukraden nakit vredan 2,6 miliona švajcarskih franaka.

Član ozloglašene “Pink Panter” bande je tokom istrage, a kasnije i tokom suđenja priznao da je učestvovao u pljački, pojašnjavajući da je imao još tri saučesnika.

On je, kako prenose mediji, pojasnio svoju ulogu u pljačkama, ali nije želio da otkrije identitet saučesnika, čija imena tamošnja policija još nije otkrila. Kriminalna grupa Pink Panter ima oko 220 članova iz zemalja na području bivše Jugoslavije, a poznata je po gotovo filmskim pljačkama luksuznog nakita po celom svetu, od Tokija, Pariza, Sen Tropea, do Nemačke, Švajcarske i Austrije.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA