Subvencije iznenadile Stros Kana

Prošle godine pomoć privredi bila je 7 odsto veća nego godinu dana pre toga i 13 odsto izdašnija u odnosu na 2010. godinu

  • 1

Visina iznosa koji Srbija izdvaja za razne vidove subvencija privredi iznenadila je Aleksandra Vučića i njegovog savetnika Dominika Stros Kana.

- Mogu samo da vam kažem da su stranci zaprepašćeni subvencijama koje izdvajamo, gde nam šta ide - rekao je prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić, a prenosi Politika.

Prema izveštaju Ministarstva finansija o državnoj pomoći za 2012. za tu namenu je potrošeno 88 milijardi dinara, odnosno 777,96 miliona evra, što je 2,6 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP) ili svega novostvorenog u toj godini.

Pomenuti izveštaj pokazuje da se državna pomoć iz godine u godinu ne smanjuje, već povećava. Prošle godine pomoć privredi bila je sedam odsto veća nego godinu dana pre toga i 13 procenata izdašnija u odnosu na isti parametar za 2010. godinu. Najviše novca izdvojeno je za sektor industrije i usluga, i to 555 miliona evra, zatim za poljoprivredu 222 miliona evra. Sektorski posmatrano na saobraćaj je otišlo 142 miliona evra.

(Telegraf.rs/ Izvor: Politika)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petar

    22. septembar 2013 | 16:44

    Pa kad dajemo iznenađujuće velike pare što niko ne dolazi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA