TERORISTI IZ NAJROBIJA PORUČUJU: Ne može nam niko ništa!

Portparol grupe Al-Šabab koja je preuzela odgovornost za napad na tržni centar u Najrobiju rekao je da vlada Kenije nema ni moć ni snagu da im se suprotstavi

  • 9

Somalijska grupa Al-Šabab povezana s Al-Kaidom, koja je preuzela odgovornost za napad u tržnom centru u kenijskoj prestonici Najrobiju u kojem je ubijeno najmanje 59 ljudi, saopštila je danas da vlada Kenije nema ni moć ni snagu da joj se suprotstavi.

Posle napada u tržnom centru u Vestlendu, gde se i sada nalazi nepoznat broj talaca i napadača, a kenijske snage bezbednosti pokušavaju da okončaju opsadu, predsednik te zemlje Uhuru Kenjata, obećao je da će kazniti počinioce "brzo i bolno".

Na ovu izjavu, koju je Kenjata dao u obraćanju naciji, portparol grupe Al-Šabab Abdiasis Abu Musab, rekao je za Rojters iz Somalije da ne vidi kako vlada Kenije može da im se suprotstavi.

- Gde će Uhuru Kenjata skupiti snage koje bi za nas mogle da predtavljaju pretnju? Njegova vojska je najslabija u Africi. Mi se borimo s kenijskim snagama već dve godine. Ako Uhuru od nas želi mir, treba da povuče svoje trupe iz Somalije - rekao je Abu Musab.

Musab je, takođe, poručio kenijskom predsedniku: "Uhurujeve pretnje i blefiranje ne znače ništa. Uzmite svoju pušku i suočite se s nama na liniji fronta".

Pobunjenički pokret Šabab, povezan sa terorističkom mrežom Al Kaida, preuzeo je odgovornost za masakr u tržnom centru, koji je delimično u izraelskom vlasništvu uz navođenje da je napad "direktna odmazda za kenijsku vojnu intervenciju u Somaliji, gde se vojnici Afričke unije bore protiv islamista".

Tržni centar Vestgejt je popularan među bogatim Kenijcima i strancima i u njemu se juče oko podneva nalazilo oko 1.000 kupaca kada su naoružani napadači upali i počeli da bacaju granate i pucaju iz automatskog oružja.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • CodaBL

    22. septembar 2013 | 19:52

    Jaci su od sudbine ! :D

  • goran

    22. septembar 2013 | 20:24

    Dođi boze uništi ih

  • srbin

    22. septembar 2013 | 23:16

    E ovima treba jedna nijlearka da rascisti gamad....navukli se po evropi i sire se i samo im je islam bitan,sve oko njih se svodi na veru i nista drugo.dodje kod mene covek na poslu novi radnik,tek ti somalijac prvo pitanje koje si vere???ja stao i gledam kolko je to daleko otislo,kakvi su to ljudi ustvari,veru i zenu mu ne diraj,al zato on tvoje ne postuje to mu se iz oka vidi i kroz razgovor,kolko su oni ogorceni na hriscane...popalio bi ih iz inata takve zle...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA