KENIJSKA VOJSKA OSLOBAĐA TAOCE: Među žrtvama i rodbina predsednika! (FOTO)

Predsednik Uhuru Kenijata je rekao da deli tugu svih građana, kao i da je doživeo lični gubitak, jer su u napadu ubijeni njegova nećaka i njen verenik

  • 2

Većina talaca koje su islamistički ekstremisti zarobili u tržnom centru u prestonici Kenije Najrobiju je oslobođena, a veći deo kompleksa je bezbedan, saopštila je večeras kenijska vojska.

- Stalo nam je da sve taoce oslobodimo žive i zbog toga je ova operacija veoma osetljiva. Činimo sve da ovaj problem rešimo brzo - objavile su na svojoj Tviter stranici kenijske Odbrambene snage.

U saopštenju vojske navodi se i da su, u akciji u tržnom centru "Vestgejt", ranjena četiri vojnika, preneo je AFP.

Foto: Tanjug/AP

Kenijska vojska krenula je danas u juriš na somalijske ekstremiste koji drže taoce u tržnom centru u Najrobiju, gde su do sada ubili najmanje 68 ljudi, dok je policija upozorila da bi broj žrtava mogao da bude mnogo veći.

Odgovornost za napad u tržnom centru "Vestgejt" preuzeo je pobunjenički pokret Al Šabab, povezan sa terorističkom mrežom Al Kaida, navodeći da je masakr "direktna odmazda za kenijsku vojnu intervenciju u Somaliji, gde se vojnici Afričke unije bore protiv islamista".

Tržni centar "Vestgejt" je popularan među bogatim Kenijcima i strancima i u njemu se juče oko podneva nalazilo oko 1.000 kupaca kada su naoružani napadači upali i počeli da bacaju granate i pucaju iz automatskog oružja.

U obraćanju naciji, predsednik Kenije Uhuru Kenijata je rekao da deli tugu svih građana, kao i da je doživeo lični gubitak, jer su u napadu ubijeni njegova nećaka i njen verenik, preneo je AP.

Od povreda zadobijenih u napadu, preminuo je i pesnik iz Gane Kofi Avunor, saopštila je u međuvremenu kancelarija predsednika te zemlje. Avunor je bio i ambasador u Brazilu i SAD, kao i na Kubi.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zoki melbourne

    23. septembar 2013 | 03:22

    Hoće li ameri da bombarduju keniju zbog ovog?

  • Kgkonan

    23. septembar 2013 | 10:39

    Неће.Ови што убијају су амерчки плаћеници из Сирије.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA