KOSTIĆ: Dajte mi Železnice Srbije i napraviću profit!

- Za tri godine neće im trebati ni dinar subvencija, samo da me niko od političara ne zove - tvrdi vlasnik "MK grupe", i dodaje da bi, da se on pita, zatvorio smederevsku železaru

  • 22

Vlasnik "MK grupe" Miodrag Kostić kaže da kao savetnik može da pomogne Železnicama Srbije i da je siguran u uspeh.

- Dajte mi Železnice Srbije i za tri godine neće im trebati ni dinar subvencija, samo da me niko od političara ne zove - rekao je Kostić za "Blic".

Postavljajući pitanje da li su Železnice socijalna ustanova ili služe za prevoz robe, on je istakao da od firmi ne treba praviti socijalne ustanove.

- Ja ću vam napraviti profit od treće do pete godine. Danas preko budžeta za subvencije neuspešnih odlazi 125 miliona evra naših para - navodi biznismen.

Vlasnik "MK grupe" ima i rešenje za smederevsku železaru.

- Zatvorio bih je. Železara je proizvod električne energije i gasa, koksa i gvozdene rude i to čini 90-92 odsto troška. A imamo li mi nešto od te tri stavke? Ne. Železne rude nemamo, a gas plaćamo najskuplje u Evropi. Koliko god je nepopularno, stoji da to donosi boljitak. Međutim, niko očito nema hrabrosti u Srbiji da zatvori tu železaru i reši status gubitaša Železnica - kaže Kostić.

On, takođe, smatra da Zakon o radu treba prekopirati iz Južne Koreje, Kine ili SAD.

- Ne možete vi da prekopirate sistem iz Švedske. To što neki hoće socijalni i penzioni sistem iz Norveške jeste lepo, ali trenutno neostvarivo. Kopirajte sistem koji ima smisla, zemlju koja ima sličan društveno-ekonomski sistem kao što je naš, recimo Kina - kaže Kostić, i dodaje da će promena Zakona o radu omogućiti više investicija.

Upitan može li poreska reforma da utiče na povećanje zaposlenosti, on kaže da "nama nisu problem tajkuni, već siva ekonomija, koja raste" i da "nisu problem inspektori, već sistemska rešenja i zakoni".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Slobodan Veljkovic

    23. septembar 2013 | 08:11

    Dao bih mu 12,000 000 prihoda godišnje i odrešene ruke.Milion po mesecu je deseti deo od subvencija našim novcem. Ćvrst ugovor između Vlade i čoveka koji se sam nudi na 20 godina sa pravom produženja.I da ga niko ne zove!

  • Darko

    23. septembar 2013 | 08:25

    Naravno da su mi problem tajkuni.Zbog jednog od vas tajkuna ,koji je nelegalno kupio moju bivsu firmu i otpustio dve trecine radnika,sada sam vec dve godine bez posla.Pravdu trazimo na sudu,posto smo protivpravno pootpustani ali je on i tamo debelo umesao prste.Naravno da su nam problem tajkuni.

  • Nislija

    23. septembar 2013 | 09:37

    Sta li se ovaj osilio??!!...umislio je da je neki top menadzer.Pa ceo svoj biznis je napravio na osnovu poznastva i nezakonitih radnji!!!Uzas

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA