Osnovci iz Srbije prvaci Evrope u poznavanju saobraćaja

Reprezentacija srpskih osnovaca pobedila je na evropskom takmičenju "Šta znaš o saobraćaju", u konkurenciji 22 države

  • 2

Na evropskom takmičenju u poznavanju saobraćaja, održanom u Baru, u Crnoj Gori, reprezentacija Srbije osvojila je prvo mesto, ispred Rusije i Letonije.

Srbiju su predstavljale dve devojčice i dva dečaka, uzrasta od 10 do 12 godina: Anđela Tošić iz Požarevca, Jelena Božović iz Beograda, Danilo Petković iz Kragujevca i Nemanja Šljivić iz Kule. Sa njima su bili i njihovi nastavnici: Lidija Bačić iz Kule, Dejan Miladinović iz Beograda i Bojan Vidojević iz Požarevca.

Za evropsko prvenstvo oni su se kvalifikovali pobedom na državnom prvenstvu Srbije, održanom u maju u Beogradu. Prvo mesto i zlatnu medalju u Baru osvojili su u konkurenciji 22 evropske države, a iza sebe su ostavili takmičare Francuske, Nemačke, Austrije, Švajcarske, Finske, Češke, Norveške i susednih zemalja.

U teorijskom delu takmičenja učenici su rešavali testove s pitanjima o bezbednosti saobraćaja, dok su u praktičnom vozili bicikl na poligonu sa semaforima u čunjevima. Zlatne medalje i pehare osnovcima iz Srbije uručili su najviši zvaničnici Svetske automobilske federacije – FIA: predsednik Thierry Willemarck i generalni direktor Jakob Bangsgaard.

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    23. septembar 2013 | 13:11

    Haha deca iz zemalja sa najgorom saobracajnom kulturom najbolje poznaju propise. Svaka cast...

  • Djole mj

    23. septembar 2013 | 22:02

    Bravo deco, nekada sam i ja vozio bicikl na opstinskom i regionalnom takmicenju. To je super takmicenje. Policija nas je castila sa uniformama i patrolirali smo sa njima. Nekad....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA