VALJEVO: Pregradili opštinski restoran da bi smestili zaposlene!

Najveća gužva u gradskoj kući je na prvom spratu, gde su smešteni gradski funkcioneri. Zbog velikog broja pomoćnika gradonačelnika, s prvog sprata je iseljena PR služba, ali i kancelarija poverenika za informacije od javnog značaja

  • 3

U valjevskoj Gradskoj upravi više nema dovoljno mesta za sve zaposlene, pa su neki od njih kancelariju dobili u pregrađenom restoranu društvene ishrane!

Najveća gužva u gradskoj kući je na prvom spratu, gde su smešteni gradski funkcioneri. Zbog velikog broja pomoćnika gradonačelnika, u odnosu na prethodni saziv, sa prvog sprata je iseljena PR služba, ali i kancelarija poverenika za informacije od javnog značaja, koja se sada nalazi na drugom spratu pregrađenog dela restorana društvene ishrane.

Do pometnje na prvom spratu gradske kuće u Valjevu došlo je nakon promene lokalne vlasti, kada su pojedine službe morale da se isele da bi se uselili novozaposleni. Služba protokola i gradski PR, kao i službenik zadužen za informacije od javnog značaja nisu više prve gradonačelnikove komšije, kojeg sada okružuju čak tri pomoćnika, ali i dva plaćena većnika. Službenici iz protokola su smešteni u delu koji je nekada pripadao gradskoj Direkciji, dok je za valjevskog poverenika za informacije od javnog značaja obezbeđen prostor koji je dobijen pregrađivanjem opštinskog restorana društvene ishrane.

Prema podacima koje je objavio nedeljnik "Napred", Gradska uprava je 1. jula ove godine imala 277 zaposlenih, od kojih 235 na neodređeno, 22 na određeno, 13 izabranih i postavljenih lica, troje po ugovoru o obavljanju privremenih poslova i četvoro na stručnoj praksi po projektu Nacionalne službe za zapošljavanje.

U periodu od jula 2012. godine do jula ove godine, posao je dobilo 15 ljudi. Na određeno vreme zaposlila su se tri pomoćnika i jedan zamenik gradonačelnika, kao i sekretar njegovog kabineta, predsednik Skupštine, načelnica GU za lokalni razvoj, član Gradskog veća i načelnici Odeljenja komunalne policije i Odeljenja za lokalni razvoj. Na određeno zaposlen je ekonomista na radno mesto kontrola rashoda i upravljanje dugom. Ugovorom o privremenim poslovima angažovana su dva službenika na radnim mestima „aktivnosti vezane za rad Kancelarije za mlade" i „planiranje, organizovanje i edukacija mladih u okviru programa prevencije i zaštite od štetnih bolesti zavisnosti i drugih projekata vezanih za mlade".

Dok valjevski funkcioneri muku muče s nedostatkom prostora na prvom spratu gradske kuće, problema, kada su njihova primanja u pitanju, nemaju. U Valjevu u kome su, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, najgori uslovi za život, gde je 10.000 ljudi bez posla, gradski funkcioneri mesečno zarađuju po tri prosečne plate zaposlenih Valjevaca. Brojke pokazuju i da je prosečna plata izabranih i postavljenih lica koji čine kabinet gradonačelnika skoro 90.000 dinara!

Najplaćeniji je gradonačelnik Stanko Terzić s platom od skoro 115.000 dinara. Njegov zamenik Vitomir Mitrović mesečno zarađuje 106.000 dinara, dok je plata trojice pomoćnika gradonačlnika oko 90.000 dinara. Predsednik Skupštine grada Mihailo Jokić mesečno zarađuje 101.000 dinara, a sekretar Skupštine grada Aleksandar Janković skoro 87.000 dinara. Plaćeni članovi Gradskog veća Nikola Radojičić i Vladimir Nikolić mesečno, u proseku zarađuju, oko 75.000 dinara, a načelnice Gradske uprave Milena Đuričić i Jelica Stojanović svakog meseca iz gradske kase dobijaju po 90.000 dinara.

Među načelnicima odeljenja, najbolje je stajala načelnica Odeljenja za društvene delatnosti Zora Bojičić s platom od 80.000 dinara, kao i načelnica Odeljenja za imovinske poslove i opštu upravu Bojana Branković, koja mesečno zarađuje skoro 77.000 dinara. Najmanju platu među gradskim funkcionerima imaju načelnik Odeljenja za lokalni razvoj, privredu i komunalne poslove Stamenko Svitlica 56.000 dinara i Odeljenja za inspekcijske poslove Đorđe Milanović, koji mesečno zarađuju oko 50.000 dinara.

(S. S.)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sladjana

    23. septembar 2013 | 15:07

    U Gradskoj upravi Valjevo ukupno zaposlenih i angažovanih ima 391 lice, od toga 339 na neodređeno vreme, 35 na određeno i 17 po drugom osnovu. Za taj rad mesečno se izdvaja 27.409.805,01 dinara. Dakle, podaci vam nisu tačni, odnosno dovedeni ste u zabludu, odnosno prikrivaju činjenice, ali u odnosu na broj zaposlenih u Leskovcu - 937 i 59.111.893,63 dinara, u Valjevu je prihvatljiv broj zaposlenih. Važni su rezultati, a i Leskovac i Valjevo cvetaju, pa sad čekamo da i Beorad "procveta" nakon ove trgovine o kojoj slušamo svakodnevno.

  • Sladjana

    23. septembar 2013 | 19:40

    Au, bog te, dobih toliko negativnih ocena a samo sam navela tačne podatke, preuzete od Ministarstva finansija i privrede, i to za Valjevo i Leskovac, a ono za "procvetavanje" je bilo ironično. Šta bi bilo da sam dostavila podatke o broju zaposlenih za sve opštine, ukupno oko 45.000 zaposlenih?! Mislim ovo je broj zaposlenih bez broja odbornika, odnosno lokalnih narodnih poslanika i članova saveta mesnih zajednica, dakle trebalo bi dodati još oko 15.000 tih privilegovanih čiji je posao samo da klimaju glavom a naš da ih platimo, jer nije lako ne slagati se a moraš klimati u znam odobravanja...

  • Miloš

    24. septembar 2013 | 14:39

    Mogu ja da im pozajmim šator da razapnu na krovu kao malu pomoć tako velikom i superiornom trustu mozgova

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA