• 2

Uhapšen bivši direktor RB Bor

Zbog zloupotreba tokom eksproprijacije zemljišta, kojom je ovo preduzeće oštećeno za više od 14 miliona dinara, osim Nebojše Radoševića uhapšeno još nekoliko lokalnih funkcionera

 • 2

Nebojša Radošević, bivši generalni direktor PD Rudnici bakra Bor uhapšen je jutros zbog zloupotreba tokom eksproprijacije zemljišta, kojom je ovo preduzeće oštećeno za više od 14 miliona dinara, objavio je "Blic".
U akciji Uprave kriminalističke policije i Višeg suda u Zaječaru, sa Radoševićem su uhapšeni i Milomir Veljković, sudski veštak građevinske struke i Nebojša Bućan, zamenik direktora za razvoj i investicije PD Rudnici bakra Bor.

Krivičnom prijavom biće obuhvaćeni i Dragoslava Ratarević, rukovodilac Službe za otkup i štete u RTB Bor i Vesna Dragašinović Kočovski, stručni saradnik Odeljenja za imovinsko pravne poslove Opštinske uprave Bor.

Osumnjičeni Veljković je kao sudski veštak tokom 2010. i 2011. godine, vršeći procene nepokretnosti za potrebe ekspropijacije u zoni RTB Bor, podstrekivan od Nebojše Bućana, uvećavao tržišne vrednosti nepokretnosti.
Na osnovu uvećanih cena, Dragoslava Ratarević je sačinjavala ponude naknade za eksproprisanu nepokretnost, iako je znala da su cene nekoliko puta veće od tržišnih.
Nebojša Radošević je kao generalni direktor potpisivao, a zatim uvećavao ponude Opštinskoj upravi.
Vesna Dragašinović Kočovski je zatim, kao službenik Opštinske uprave, vodila usmene razgovore i zaključivala sporazume o naknadi za eksproprisane nepokretnosti, kojima je prihvatala da RBB isplete naknade po višestrukim cenama.
(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Sima

  U Boru ni toalet papir ne moze da se kupi za RTB a da Spaskovski to ne odobri , a kamoli ovakve stvari , tako da mislim a i javna je tajna da oni ovo bez njega nisu smeli da rade , tako da bi i njega trebalo prikljuciti ovoj ekipi , jer on je glavna karika u svemu.

  3
  0

  Podelite komentar

 • Milos Obilic

  A Spasevski u corku

  2
  0

  Podelite komentar

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima