PARAĆIN: Suđenje dužniku koji se zapalio u sudu

Okrivljeni Gordan Milojević rekao da nije kriv i da nije imao nameru nikog da povredi. Policajac i sudski stražar, koji su u požaru zadobili opekotine, neće Milojevića krivično da gone

  • 0

U Osnovnom sudu u Paraćinu danas je nastavljeno suđenje Gordanu Milojeviću (44) iz sela Svojnovo kod Paraćina koga tužilaštvo tereti da je 7. marta izazvao požar u holu tog suda tako što se polio benzinom i zapalio, a u požaru, osim njega, opekotine su zadobili policajac Blagoje Trajković i sudski stražar Dragan Matić, koji su pokušali da intervenišu.

Milojević je pred sudskim većem negirao krivicu i ponovio navode iz istrage da nije imao nameru nikog da zapali već samo da skrene pažnju javnosti na sudski postupak koji, prema njemu kao dužniku, traje godinama.

- Snosim odgovornost jedino zato što sam uneo benzin u sud. Moj motiv je bio da ne dozvolim izvršenje i plenidbu stvari u kući mojih roditelja jer je izvršenje bilo zakazano za taj dan a ja sa roditeljima ne živim u istom domaćinstvu - rekao je okrivljeni i dodao da su njegove stvari već zaplenjene zbog tog duga još 2006. godine.

Na sudu su saslušani sudski stražar Dragan Matić i policajac Blagoje Trajković koji su, nakon što su dali izjave, rekli da se ne pridružuju krivičnom gonjenju okrivljenog, a Matić je odustao i od odštetnog zahteva.

Stražar nije mogao precizno da navede da li je okrivljeni bacio flašu sa benzinom u momentu kada je došlo do fizičkog kontakta, ili pre toga, dok je povređeni policajac rekao da je benzin pljusnuo iz flaše koju je Milojević držao u ruci u momentu kad je on flašu šutnuo, pokušavajući da mu je izbije iz ruke.

- Iskoristio sma trenutak njegove nepažnje i, dvoumeći se da li da mu izbijem upaljač ili flašu, šutnuo sam donji deo flaše, ali je sa nje odleteo samo zatvarač i benzin je pljusnuo po nama - kazo je Trajković dodajući da se ne seća momenta kada je u toj gužvi aktiviran upaljač.

Na insistiranje sudije da kaže da li je do polivanja benzinom došlo pre ili posle udarca u flašu, policajac je odgovorio: "I jedno, i drugo".

Nastavak suđenja zakazan je za 22. oktobar, kada će btii saslušani istražni sudija Milan Mihajlović, kao svedok događaja i drugi radnik sudskog obezbeđenja, Igor Milojković.

Da podsetimo, okrivljeni Milojević ušao je u sudsku zgradu u Paraćinu 7. marta oko 9,30 sati, sat vremena pre termina za kada je u kući njegovih roditelja u Svojnovu bila zakazana plenidba stvari, i, kako se navodi u optužnici, pretio da će da se zapali.

Sudski stražar naveo je da se on već na stepeništu počeo da poliva benzinom, ali je okrivljeni to negirao. Do požara, u kom su teže opekotine zadobili okrivljeni i policajac, došlo je prilikom pokušaja policajca da mu izbije flašu iz ruke.

Sudske stražar je posle ukazane lekarske pomoći pušten kući, dok su Milojević i Trajković lečeni na Odeljenju za opekotine u Opštoj bolnici u Ćupriji. Tužilaštvo Milojevića tereti za izazivanje opšte opasnosti i za napad na

službeno lice tokom vršenja dužnosti.

(Z.R.P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA