• 0

PARAĆIN: Suđenje dužniku koji se zapalio u sudu

Okrivljeni Gordan Milojević rekao da nije kriv i da nije imao nameru nikog da povredi. Policajac i sudski stražar, koji su u požaru zadobili opekotine, neće Milojevića krivično da gone

  • 0

U Osnovnom sudu u Paraćinu danas je nastavljeno suđenje Gordanu Milojeviću (44) iz sela Svojnovo kod Paraćina koga tužilaštvo tereti da je 7. marta izazvao požar u holu tog suda tako što se polio benzinom i zapalio, a u požaru, osim njega, opekotine su zadobili policajac Blagoje Trajković i sudski stražar Dragan Matić, koji su pokušali da intervenišu.
Milojević je pred sudskim većem negirao krivicu i ponovio navode iz istrage da nije imao nameru nikog da zapali već samo da skrene pažnju javnosti na sudski postupak koji, prema njemu kao dužniku, traje godinama.

- Snosim odgovornost jedino zato što sam uneo benzin u sud. Moj motiv je bio da ne dozvolim izvršenje i plenidbu stvari u kući mojih roditelja jer je izvršenje bilo zakazano za taj dan a ja sa roditeljima ne živim u istom domaćinstvu - rekao je okrivljeni i dodao da su njegove stvari već zaplenjene zbog tog duga još 2006. godine.
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Foto: Tanjug/Zoran Žestić


Na sudu su saslušani sudski stražar Dragan Matić i policajac Blagoje Trajković koji su, nakon što su dali izjave, rekli da se ne pridružuju krivičnom gonjenju okrivljenog, a Matić je odustao i od odštetnog zahteva.
Stražar nije mogao precizno da navede da li je okrivljeni bacio flašu sa benzinom u momentu kada je došlo do fizičkog kontakta, ili pre toga, dok je povređeni policajac rekao da je benzin pljusnuo iz flaše koju je Milojević držao u ruci u momentu kad je on flašu šutnuo, pokušavajući da mu je izbije iz ruke.
- Iskoristio sma trenutak njegove nepažnje i, dvoumeći se da li da mu izbijem upaljač ili flašu, šutnuo sam donji deo flaše, ali je sa nje odleteo samo zatvarač i benzin je pljusnuo po nama - kazo je Trajković dodajući da se ne seća momenta kada je u toj gužvi aktiviran upaljač.
Na insistiranje sudije da kaže da li je do polivanja benzinom došlo pre ili posle udarca u flašu, policajac je odgovorio: "I jedno, i drugo".
Nastavak suđenja zakazan je za 22. oktobar, kada će btii saslušani istražni sudija Milan Mihajlović, kao svedok događaja i drugi radnik sudskog obezbeđenja, Igor Milojković.
Foto: Telegraf

Foto: Telegraf


Da podsetimo, okrivljeni Milojević ušao je u sudsku zgradu u Paraćinu 7. marta oko 9,30 sati, sat vremena pre termina za kada je u kući njegovih roditelja u Svojnovu bila zakazana plenidba stvari, i, kako se navodi u optužnici, pretio da će da se zapali.
Sudski stražar naveo je da se on već na stepeništu počeo da poliva benzinom, ali je okrivljeni to negirao. Do požara, u kom su teže opekotine zadobili okrivljeni i policajac, došlo je prilikom pokušaja policajca da mu izbije flašu iz ruke.
Sudske stražar je posle ukazane lekarske pomoći pušten kući, dok su Milojević i Trajković lečeni na Odeljenju za opekotine u Opštoj bolnici u Ćupriji. Tužilaštvo Milojevića tereti za izazivanje opšte opasnosti i za napad na
službeno lice tokom vršenja dužnosti.
(Z.R.P.)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima