NIŠ: Džonson elektrik zapošljava 1.000 ljudi

- Proizvodnja će početi već sredinom sledeće godine, fabrika će imati 10.000 kvadratnih metara, a naši proizvodi su prvenstveno namenjeni zemljama zapadne Evrope - kaže Loren Kardon, direktor kompanije za Evropu

  • 5

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić i direktor kompanije "Džonson elektrik" za Evropu Loren Kardon potpisali su danas ugovor o besplatnom ustupanju građevinskog zemljišta za izgradnju fabrike u kojoj će posao dobiti 1.000 Nišlija.

Fabrika čija se vrednost procenjuje na oko 20 miliona evra, biće izgrađena u radnoj zoni "Sever" u blizini niškog aerodroma "Konstantin Veliki", a proizvodnja elektromotora, što je osnovna delatnost ove firme, trebalo bi da počne u junu sledeće godine.

Gradonačelnik Perišić najavio je da će gradske službe ubrzati proceduru izdavanja dokumenata, pre svega lokacijske dozvole, kako bi investitor mogao što pre da počne izgradnju fabrike.

- Pokazaćemo da gradske službe umeju da budu efikasne, te da će uraditi sve što je potrebno da se fabrika otvori za manje od godinu dana. Za nas je ovaj ugovor velika stvar, jer pokazujemo da i u uslovima ekonomske krize možemo da zaposlimo veliki broj sugrađana, što je benefit ne samo za lokalnu, već za celu društvenu zajednicu – naglasio je niški gradonačelnik.

Loren Kardon je istakao da su smatrali da je Niš najbolje mesto za investiranje, između ostalog, i zbog stručne radne snage.

- Proizvodnja će početi već sredinom sledeće godine, fabrika će imati 10.000 kvadratnih metara, a naši proizvodi su prvenstveno namenjeni zemljama zapadne Evrope. Ubeđeni smo da će ovo biti uspešan poslovni poduhvat, na obostrano zadovoljstvo – kazao je Kardon.

Vrednost ustupljenog zemljišta je 2,4 miliona evra, ali grad očekuje da će za pet godina po osnovu nadoknade za korišćenje gradskog građevinskog zemljišta, poreza na zarade i ostalih prihoda koji pripadaju lokalnoj samoupravi ostvariti 3,2 miliona evra.

"Džonson elektrik" zapošljava 38.000 radnika u 23 zemlje. Sedište kompanije je u Hong Kongu, a u Evropi njihova centrala nalazi se u Švajcarskoj.

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    24. septembar 2013 | 12:54

    Da li zapošljava Džonson Electric ili neka agencija za izrabljivanje radnika? Bio je oglas na infostud-u.

  • NEBOJSA

    21. novembar 2013 | 09:40

    kako da konkurisem za radno mesto kod DZONSON ELEKTRIK U NISU.Unapred zahvalan.

  • Milan Nish

    10. decembar 2013 | 19:55

    Veoma je lepo sto u Nis-u otvarate firme ovakvog tipa ali se plasim da i ovoga puta ne bude slucaj kao kod juznokorejske Yure pa da prioritet pri zaposljavanju imaju prvenstveno zene a da mi pojedinci koji nemamo jakih veza i dalje ne mozemo da dobijemo adekvatan posao. Imam saznanja da bi do Nove godine trebali da pocnu sa obukom za Dzonson elektrik ali da u Nacionalnoj sluzbi zaposljavanja navodno neznaju nista o tome. KAKO DA DOBIJEM POSAO ? U jednoj ovakvoj kompaniji ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA