UBICA IZ JAGODINE: Zaklao sam majku jer me je budila da večeram!

- Ubio sam je jer me je terala da ustanem. Posle sam je spremio za sahranu - objasnio je Goran Kostić (43), psihički bolesnik koji je ranije lečen u Preševu, zašto je zaklao slepu majku

  • 7

Goran Kostić (43) iz Deonice kod Jagodine koji je zaklao slepu majku Mirsu Kostić (76) odveden je u Psihijatrijsku bolnicu Centralnog zatvora u Beogradu, gde će njegovo zdravstveno stanje biti veštačeno.

Kostić je psihički bolesnik koji je ranije lečen u Preševu, a majku je zaklao pošto ga je budila u nedelju oko 19 sati kako bi mu dala večeru.

- Ubio sam je jer me je terala da ustanem. Posle sam je spremio za sahranu, sve kako običaji nalažu - rekao je Kostić.

Mirsa Kostić biće sahranjena posle obdukcije na Kosovu i Metohiji, pored supruga, kako je ranije želela.

- To je bila duša od žene, živela je za tog sina koji je posle tri ćerke bio najmlađe dete u porodici. Sve je za njega davala. Oni su imali problem i u Preševu, jer je on često pio, pa i pravio probleme. Svađao se s njom, ne znam da li je bilo fizičkih obračuna s majkom, ali svađa je bilo - kaže Nebojša Krstić.

Prema njegovim rečima, Goran mu je te večeri rekao: "Utepao sam majku, zovi Hitnu pomoć da je vode u bolnicu".

- Ja sam video da je izgubljen, krenuo sam za njim, u dvorištu je vladao muk, a iz kuće je dopirala zlokobna tišina. Osetio sam da je mrtva. On je pobegao u nedovršenu kuću, gde je zakopao nož,krvavu majicu skinuo sa sebe. Ja sam pozvao policiju – dodaje Krstić.

Kada je policija došla, Goran se krio, ali se brzo predao. Na podu spavaće skromne sobice bez televizora i bilo kakvih uređaja, osim kreveta i stola, ležala je starica kojoj su i ruke i noge bile uvezane maramom, kao i glava i prerezan vrat.

Ležala je na najlonu koji je sin postavio ispod nje. Hitna pomoć nije imala posla, jer je starica već bila mrtva.

- Krio se nekoliko sati, ali je policija uspela da ga privede. Imao je problem s alkoholom, ali je u poslednje vreme kao prestao da pije. Majka je uvek bila njegova žrtva, na kraju je tako i završila. Uvek je govorila da ovo nije njena zemlja, nego da je to ona pored njenog muža koji je mlad umro. Tamo ćemo je i sahraniti - kaže Mirsin zet Milan Stefanović.

(P. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sashki

    24. septembar 2013 | 15:07

    Bože dragi šta reći a ne zaplakati? Jadna žena koja je pored slepila odgajala "ovo" stvorenje takvu sudbinu da dočeka. Neka joj je laka crna zemlja.

  • Rankovic

    24. septembar 2013 | 15:19

    Sirotinjo, i Bogu si teska.

  • Bojan

    24. septembar 2013 | 17:35

    Treba ga tuci 24 sata dnevno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA