Sicilijanskoj mafiji oduzeta imovina u vrednosti od 700 miliona evra (VIDEO)

Italijanska policija izvršila je najveću akciju zaplene imovine sicilijanskoj mafijaškoj grupi "Koza nostra". Od njih je oduzeto najmanje 12 preduzeća, uglavnom prodavnica prehrambene robe, 220 kuća i stanova i 133 poseda

  • 5

Italijanske vlasti zaplenile su imovinu vrednu više od 700 miliona evra Đuzepeu Grigoliju, čoveku od poverenja sicilijanske mafije koji služi kaznu zatvora, saopštila je policija.

Prema odluci suda na Siciliji, najmanje 12 preduzeća, uglavnom prodavnice prehrambene robe, 220 kuća i stanova i 133 poseda oduzeti su saradniku odbeglog bosa sicilijanske Koze nostre. Policija je saopštila da je u pitanju jedna od najvećih akcija zaplene protiv sicilijanske mafije.

Grigoli (64), koga u Italiji zovu “kralj supermarketa”, vodi svoje poslove iz zatvora, gde služi 12-godišnju kaznu zatvora. Mateo Mesina Denaro, jedan od prvih ljudi sicilijanske mafije, u istom procesu je osuđen na 20 godina zatvora, ali je od tada u bekstvu.

Pogledajte video-snimak:

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zullu

    24. septembar 2013 | 19:00

    Kada čuju da se kod nas lopovima ne oduzima imovina, ne idu u zatvor nego nose nanogice po kući - eto njih kod nas!

  • paki

    24. septembar 2013 | 17:33

    Tako treba i kod nas

  • sklj

    24. septembar 2013 | 17:13

    Ali u Italiji mafija nikako ne moze da se iskoreni to zapamtite , umesto te grupe sada ce na celo neka nova. Nije to samo tako u Italiji , to je svuda. Tamo i sa Saricem, sklonice ga , ali ne njegove mesto ce doci neki drugi siptar primera radi. Tako da realno bolje da ga ne hapse , bar ce uložiti neke pare u drzavu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA