• 8

POKOLJ: Vukovi rastrgli 70 ovaca

U toru Marinka Dragaša u Mošćenici, naselju između Siska i Petrinje, vukovi su rastrgli 70 ovaca. Meštani su prestrašeni, a policija preduzima mere iz svoje nadležnosti

  • 8

Vukovi su rastrgli sedamdeset ovaca u toru Marinka Dragaša u Mošćenici, naselju između Siska i Petrinje, što je stanovnike tog mesta najpre iznenadilo, a potom prestrašilo.
- Ko zna koliko vukova ima oko nas, kada se ne boje da dođu do samih kuća i hoće li se ubuduće zadovoljiti samo ovcama. Jesu li ljudi sigurni i šta će učiniti vlasti da se stane na kraj ovim krvolocima kojih je očito sve više, jer ih meštani Mošćenice viđaju gotovo svakodnevno, posebno u blizini Kotar šume, koja se prostire tik do kuća, ali se u nju ne može zbog mina - rekao je Dragaš.

Zagrebački “Jutarnji list” je i ranije pisao o napadu vukova na ljude kod Dvora, zatim na stoku kod Sunje, Dvora i Hrvatske Kostajnice. Lani su vukovi napali ovce takođe u Mošćenici, ali tada vlasnici nisu to prijavili nikome.
Sada je Dragaš obavestio policiju, a policija preduzima mere iz svoje nadležosti i obavestila Zavod za javno zdravlje, veterinarsku inspekciju, sudskog vešstaka, Ministarstvo za zastitu prirode i okoline i predstavnike nadležnog lovačkog udruženja.
Gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović ističe kako će od resornog Ministarstva kulture zatražiti povećanje kvota izlova vukova, jer ih se očito previše nakotilo pa sada umesto bogatstva i prirodne ravnoteže predstavljaju problem i opasnost za stoku i ljude.
(Telegraf.rs / Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ljubisa

    pozovite nas iz Crne Gore u hajku,rado cemo prihvatiti poziv!

  • ljubisa

    zovite nas iz Crne Gore da dodjemo u hajku rado cemo prihvatiti poziv!

  • Mućki provokator

    To se dogadja zato jer su vukovi u hrvatskoj zasticena vrsta. A najbolji dio mi je gdje pise da ce stvar rijesit ministarstvo kulture

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima