• 16

Odluka o Paradi ponosa do četvrtka

Za 28. septembar u centru Beograda, kada je planirana Parada, na sedam lokacija svoje skupove prijavili su i protivnici te manifestacije. Direktor policije Milorad Veljović i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić najavljuju da će konačna odluka o održavanju Parade znati do četvrtka

  • 16

Direktor policije Milorad Veljović najavljuje da će u naredna dva dana biti gotova opšta bezbednosna procena održavanja Parade ponosa. Ona će biti dostavljena ministru unutrašnjih poslova, čime, kaže, prestaje nadležnost policije. Za 28. septembar u centru Beograda, kada je planirana Parada, na sedam lokacija svoje skupove prijavili su i protivnici te manifestacije.
"Ako ne bude zabranjena, Parada će biti održana", objašnjava ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić. Sve će se znati najkasnije do četvrtka. Odluka o eventualnoj zabrani Parade kaže, nije politička već zavisi samo od bezbednosnih procena, koje se iz dana u dan menjaju.

- Molim i političare da se ne ulaguju, jedni žele političke poene, jedni i drugi žele da na ekstreman način priđu tom problemu koji ne donosi ništa dobro. Naš pristup je jasan, održite ako je bezbedno, ako nije, policija mora da spreči sukobe - kaže Dačić.

Nekadašnji vođa zabranjenog pokreta "Obraz" i za sada novoosnovanog "Srpski obraz", Mladen Obradović, koji je prvostepeno osuđen na osam meseci zatvora zbog širenja diskriminacije prema LGBT populaciji, razjašnjava poruke uoči najavljenih skupova.
"Želimo da naglasimo da ne bi bilo zabuna, kad kažemo odbrana podrazumevamo odbranu porodice, srpstva, Beograda, na jedna dostojanstven, molitven način", rekao je Obradović.

Zbog eventualnog održavanja Parade, već je odloženo sedmo kolo Superlige Srbije, pa će se fudbalske utakmice igrati u nedelju.
(Telegraf.rs / Izvor: RTS)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • русија

    Србијо недај се !!! Стоп настраности и уништавању здраве породице !!!

  • zdravko

    Zar nam zaista trebaju pederi ???

  • русија

    дужни смо борити се против овога зла што нам сервирају под разним именима и изговорима !!!!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima