• 6

Studenti pomogli bolesnim gorštacima da se spreme za zimu

Studenti Fakulteta bezbednosti iz Beograda organizovali humanitarnu akciju u babušničkim selima Studena i Strelac, gde su za tri dana pocepali 20 kubika drva

  • 6

Sedmoro studenata Fakulteta bezbednosti iz Beograda volonterski su tri dana pomagali staračkom i bolesnom stanovništvu babušničkih zabačenih sela u pripremanju drva za zimu.
Studenti su za to vreme pocepali 20 kubika drva u selima Studena i Strelac.

- Studiramo na završnoj godini Fakulteta bezbednosti. U okviru jednog od predmeta odabrali smo da realizujemo humanitarnu akciju. Tada smo saznali za probleme sa kojima se susreću meštani zabačenih babušničkih sela i došli ovde da pomognemo - kaže Dušica Mlađenović iz Užica.
Osamdesetogodišnja starica Nasta Ristić, kod koje su studenti pocepali gotovo desetak kubika drva, kaže da je ranije sama cepala drva, ali da živi sama, da je bolesna, kreće se pomoću dva štapa i više nije kadra da to radi.
- Samo za drva dala sam 30.000 dinara, a penzija mi je 5.000. Morala bih da platim nekoga da mi pocepa drva, a nemam odakle. Ne znam šta bih radila da deca nisu došla da pomognu. Da su živa i zdrava - priča kroz suze baka Nasta.
Karolina Stamenković iz humanitarne organizacije "Lužničke rukotvorine" kaže da su studenti isprva imali nameru da pomognu višečlanoj porodici Ignjatović u selu Suračevo, koja živi u veoma lošim uslovima, ali da je ovo udruženje već uspešno završilo akciju pomoći Ignjatovićima.
- Zbog toga sam im predložila da pomognu staračkom stanovništvu koje živi usamljeno po zabačenim selima. Uglavnom žive sami, niko ih ne obilazi i ova pomoć je za njih prava blagodet - kaže Stamenkovićeva.
(G. P.)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mrgud

    Ovo su vesti o ovome treba pisati a ne o onim smradovima na farmi a najgore od svega je da im pojedine novine jos vise daju znacaja,bravo za ovaj humani gest

  • Marko

    Jel to samo dva studenta bili na akciju ?

  • Firefighter

    Bravo za LJUDE!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima