Gluvi dečak se rasplakao kada je čuo glas svojih roditelja! (VIDEO)

Sedmogodišnjak iz Gvatemale podvrgnut je intervenciji kojom mu je ugrađen kohlearni implant, pa je po prvi put mogao da čuje zvukove

  • 10

Henri Rivera (7) iz Gvatemale, koji je rođen gluv, dobio je neprocenjiv poklon − slušni implant, koji mu je omogućio da čuje. Kada je mališan posle sedam godina tišine prvi put čuo glas svojih roditelja, nije mogao da zadrži suze.

Sedmogodišnjak je, zahvaljujući neprofitnoj organizaciji "Misija tračak nade" iz Indijane, dobio mogućnost da otputuje u SAD na operaciju. Sve je počelo kada ga je, pre tri godine, upoznala Erin van Ord iz Mičigena, koja je volontirala u Gvatemali.

- Henri mi se istog trena svideo. Bilo je nešto posebno u njemu od samog početka. Počela sam da pričam sa njim, ali nije mogao da me čuje. Raspitala sam se i saznala da je gluv od rođenja i skoro istog trenutka odlučila da mu pomognem - ispričala je Erin.

Kako bi mu omogućila da dobije vizu i slušni kohlearni implant, trebalo je da sakupi oko 40.000 dolara. Erin je, zahvaljujući brojnim donacijama, uspela u svojoj nameri.

Kada je intervencija završena, a implant aktiviran, Henri je napokon mogao da čuje. Nakon što su ga testirali, lekari su preko Skajpa pozvali dečakove roditelje. Kada je čuo njihov glas po prvi put, mališan je zaplakao.

Henri će još nekoliko meseci ostati u Americi, kako bi radio na svom govoru i navikao se na sve ono što čuje.

- Setila sam se trenutka kada sam ga upoznala, a on nije mogao da me čuje. Sve što smo učinili u ove tri godine vratilo mi se u jednom trenu. Ali vredelo je - rekla je Erin.

(Telegraf / Dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA