Menadžmet EMC u poseti Komtrejdu

EMC i "Komtrejd" već godinama uspešno sarađuju, a neki od proizvoda koje inženjeri "Komtrejda" rade za EMC su proizvodi za EMC Documentum, software kao i servisi za EMC sisteme za skladištenje podataka

  • 0

Predstavnici jedne od najvećih američkih IT kompanija EMC posetili su kompaniju "Komtrejd", sa kojom imaju dugogodišnju uspešnu saradnju.

Menadžment EMC-a je u zvaničnoj poseti Srbiji, a pre dva dana primio ih je premijer Ivica Dačić.

Kompanija EMC osnovana je 1979. godine u Masačusetsu, u SAD, i jedna je od najvećih IT kompanija na svetu, a u Srbiji ima kancelariju koja posluje već šest godina.

EMC je najpoznatija po svojim uređajima za skladištenje podataka i storidžima. U proteklih 10 do 15 godina delatnost je proširila i na backup podataka sa računara, njihovo arhiviranje, bezbednost, virtualizaciju, upravljanje elektronskom dokumentacijom.

Džoel Švarc, stariji potpredsednik i generalni direktor kompanije EMC, i regionalni menadžer Mladen Jeftić obišli su danas kompaniju "Komtrejd", ali i srednju IT školu (www.iths.edu.rs) i visoko strukovnu IT školu (www.its.edu.rs) .

Ovom prilikom razgovorali su s predsednikom "Komtrejda" Veselinom Jevrosimovićem i njegovim saradnicima o mogućnostima proširenja postojeće saradnje.

EMC i "Komtrejd" već godinama uspešno sarađuju. Neki od proizvoda koje "Komtrejd" inženjeri već dugi niz godina uspešno rade za kompaniju EMC su: ComTrade management proizvodi za EMC Documentum, software i servisi za EMC sisteme za skladištenje podataka, kao i sistemi za backup i restore podataka, servisi za EMC klijente.

Pored toga "Komtrejd" je na nivou Adria regiona zvanični partner EMC-a za storage, backup i restore sieteme, VMWare za virtuelizaciju, kao i sisteme sa arhiviranje dokumenata kao što je EMC dokument.

EMC proizvodi su već uveliko u upotrebi u velikim privrednim sistemima u Srbiji i zemljama regiona. Klijenti EMC-a u Srbiji su gotovo sve banke, osiguravajuće kuće, operateri mobilne telefonije i kablovske televizije, a njihov klijent je u dobrom delu i naša država.

Prema globalnom izveštaju EMC-a, do 2020. godine količina podataka na računarima i internetu će porasti 44 puta, a ako se ima u vidu da u jednoj razvijenoj firmi sistem administrator upravlja sa oko 100 terabajta podataka na IT opremi, za osam godina će uvećanu količinu podataka biti potrebno negde uskladištiti ili bar deo toga, a to je posao kojim se bavi EMC.

(N. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA