• 0

Menadžmet EMC u poseti Komtrejdu

EMC i "Komtrejd" već godinama uspešno sarađuju, a neki od proizvoda koje inženjeri "Komtrejda" rade za EMC su proizvodi za EMC Documentum, software kao i servisi za EMC sisteme za skladištenje podataka

  • 0

Predstavnici jedne od najvećih američkih IT kompanija EMC posetili su kompaniju "Komtrejd", sa kojom imaju dugogodišnju uspešnu saradnju.
Menadžment EMC-a je u zvaničnoj poseti Srbiji, a pre dva dana primio ih je premijer Ivica Dačić.

Kompanija EMC osnovana je 1979. godine u Masačusetsu, u SAD, i jedna je od najvećih IT kompanija na svetu, a u Srbiji ima kancelariju koja posluje već šest godina.
EMC je najpoznatija po svojim uređajima za skladištenje podataka i storidžima. U proteklih 10 do 15 godina delatnost je proširila i na backup podataka sa računara, njihovo arhiviranje, bezbednost, virtualizaciju, upravljanje elektronskom dokumentacijom.
Džoel Švarc, stariji potpredsednik i generalni direktor kompanije EMC, i regionalni menadžer Mladen Jeftić obišli su danas kompaniju "Komtrejd", ali i srednju IT školu (www.iths.edu.rs) i visoko strukovnu IT školu (www.its.edu.rs) .
Ovom prilikom razgovorali su s predsednikom "Komtrejda" Veselinom Jevrosimovićem i njegovim saradnicima o mogućnostima proširenja postojeće saradnje.
Foto: AP

Foto: AP


EMC i "Komtrejd" već godinama uspešno sarađuju. Neki od proizvoda koje "Komtrejd" inženjeri već dugi niz godina uspešno rade za kompaniju EMC su: ComTrade management proizvodi za EMC Documentum, software i servisi za EMC sisteme za skladištenje podataka, kao i sistemi za backup i restore podataka, servisi za EMC klijente.
Pored toga "Komtrejd" je na nivou Adria regiona zvanični partner EMC-a za storage, backup i restore sieteme, VMWare za virtuelizaciju, kao i sisteme sa arhiviranje dokumenata kao što je EMC dokument.
EMC proizvodi su već uveliko u upotrebi u velikim privrednim sistemima u Srbiji i zemljama regiona. Klijenti EMC-a u Srbiji su gotovo sve banke, osiguravajuće kuće, operateri mobilne telefonije i kablovske televizije, a njihov klijent je u dobrom delu i naša država.
Prema globalnom izveštaju EMC-a, do 2020. godine količina podataka na računarima i internetu će porasti 44 puta, a ako se ima u vidu da u jednoj razvijenoj firmi sistem administrator upravlja sa oko 100 terabajta podataka na IT opremi, za osam godina će uvećanu količinu podataka biti potrebno negde uskladištiti ili bar deo toga, a to je posao kojim se bavi EMC.
(N. S.)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima