• 7

Provera Arkanovog sefa u Komercijalnoj banci

Sud je tu odluku doneo danas u nastavku suđenja folk pevačici Svetlani Ražnatović koju Vojislav Đurković iz Bijeljine tuži za dug od 116.063 evra, na predlog njegovog punomoćnika

  • 7

Viši sud u Beogradu naložio je danas prikupljanje obaveštenja i saslušanje svedoka iz "Komercijalne banke" povodom sefa koji je pokojni Željko Ražnatović Arkan imao u toj banci.
Sud je tu odluku doneo danas u nastavku suđenja folk pevačici Svetlani Ražnatović koju Vojislav Đurković iz Bijeljine tuži za dug od 116.063 evra, na predlog njegovog punomoćnika.

- Sledeće ročište, kada bi trebalo da se saslušaju svedoci iz "Komercijalne banke", zakazano je za 10. decembar - rekla je Tanjugu portparol suda Dušica Ristić.
Foto: Flicr/aranjuez1404, Wikipedia

Foto: Flicr/aranjuez1404, Wikipedia


Ražnatović nije danas došla u sud, mada i nije u zakonskoj obavezi da to učini pošto je ovlastila punomoćnika da njene interese zastupa na sudu.
Ona osporava dug Đurkoviću, jer je pare pozjamio njen pokojni suprug Željko Ražnatović Arkan, dok Đurković tvrdi da je Arkan uzeo novac za potrebe svoje supruge i to u njenom prisustvu.
Ovaj proces je inače bio u završnoj fazi, pošto je Prvi osnovni sud krajem 2011. godine naložio prinudnu prodaju dela te kuće radi namirenja duga prema Đurkoviću, ali je krajem januara 2012. postupak izvršenja obustavljen pošto je Vrhovni kasacioni sud presudu ukinuo pošto je usvojio njen zahtev za reviziju i naložio novo suđenje.
Najviši sud je upozorio da naslednik odgovara za dugove ostavioca samo do visine svog naslednog dela.
Foto: Profimedia

Foto: Profimedia


Ražnatovićkina kuća u Ljutice Bogdana je bila pod hipotekom koja je upisana kao garancija da će uplatiti državi još 500.000 evra do kraja juna ove godine, od milion i po koliko joj je presudom Višeg suda u Beogradu određena novčana kazna zbog protivpravnog prisvajanja novca od prodaje fudbalera kluba "Obilić" na čijem je čelu bila. Ona je svoju obavezu izmirila u ponedeljak i čeka se brisanje hipoteke sa kuće.
Udovica Željka Ražnatovića Arkana je u toj kući izdržala kaznu kućnog zatvora na koju je, posle sporazuma sa tužilaštvom o priznanju krivice, osuđena zbog protivpravnog prisvajanja dela novca od transfera 10 fudbalera "Obilića" i nedozvoljenog držanja 11 pištolja.
(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pop

    Lijepo bogme marnula od države 10 miliončića a vratila siću,a nek neko drugi ukrade kokoš platiće deset puta više,bem ti kriminalnu državu

  • jjjjaaaa

    Da nebese njega Diva bi brala i kopala papriku u Zitorodji. Ovo je VIP Srbije, a ne naucnici i skolovani ljudi koji to zasluzuju

  • DS

    Ceca carica hahahaha boli nju bre uvo za 112.000€ :)

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima