Telo ubijenog carinika Euleksa ispraćeno u Litvaniju (FOTO)

Posmrtni ostaci ubijenog Euleksovog službenika Audriusa Šenavičiusa vojnim avionom sa prištinskog aerodroma prevezeni u rodnu Litvaniju

  • 4

Po telo ubijenog litvanskog službenika Euleksa Audriusa Šenavičiusa došla je njegova majka, i on je vojnim avionom sa prištinskog aerodroma ispraćen u rodnu Litvaniju.

Oproštajni komemorativni skup otpočeo je intoniranjem himni Evropske unije i Litvanije i molitvom koju je za Adriusa održao kapelan Kfora Timoti Mejer.

- Napad na Euleksov konvoj nije samo napad na ovu misiju, to je bio napad na EU i na vladavinu prava. U jednu sam stvar siguran, i sada ću obećati da ćemo prevrnuti svaki kamen u naporima da počinioce ili počinioca privedemo pravdi - rekao je šef EU misije na Kosovu Bernd Borhard.

Euleksov carinik Audrius Šenavičius (35) ubijen je 19. septembra iz zasede, kada je na dva Euleksova vozila ispaljen rafal iz automatskog naoružanja u mestu Balaban u opštini Zvečan. Šenavičius je za sobom ostavio suprugu i dva sina.

(S. S. / Izvor: KiM)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mitar

    26. septembar 2013 | 08:45

    Zasto ne prevrcu svaki kamen kada srbe ubijaju

  • Jovan

    26. septembar 2013 | 08:42

    Ovo mi lici na fazon Merkala, opet im odgovara da ispadnemo najgori. I pap, ode Litvanac. . .cudi me da nije Nemac ili Englez. . .

  • pajdo

    26. septembar 2013 | 06:50

    bez obzira za koga je radio etc. čovek nije zaradio da umre tako mlad...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA