Prve slike ostrva koje je izronilo posle zemljotresa u Pakistanu (FOTO)

Nakon snažnog zemljotresa koji je zatresao jugozapadni deo Pakistana, iz Arapskog mora, blizu pakistanske obale, izronilo je ostrvo visoko oko 9 metara

  • 6

Vlasti grada Gvadar u Pakistanu, pored čije obale se nakon razornog zemljotresa pojavilo ostrvo, objavile su prve fotografije ovog neobičnog fenomena koji je zaokupio pažnju lokalnog stanovništva.

Nakon snažnog zemljotresa magnitude 7,8, koji je zatresao jugozapadni deo Pakistana, iz Arapskog je mora blizu pakistanske obale izronilo ostrvo, javljaju pakistanski mediji i CNN.

U izjavi za Geo TV, predstavnik vlasti u gradu Gvadaru Moazam Jah kaže da je ostrvo visoko između 6 i 9 metara, a izronilo je na udaljenosti od oko 350 metara od obale.

Medijska kuća stupila je u kontakt sa seizmologom Zahidom Rafijem, koji je potvrdio ovaj događaj.

Za njega pojava novog kopna nije iznenađujuća, s obzirom na snagu potresa.

Potres se dogodio u 16.29 časova po lokalnom vremenu, a epicentar je bio u slabo naseljenoj oblasti 120 kilometara jugozapadno od Kuzdara, u centralnom delu Balučistana, na dubini od 10 kilometara.

(Telegraf.rs / Izvor: Jutarnji list)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • G-Man

    26. septembar 2013 | 00:04

    Ko zna sta bi kod nas izronilo....

  • Makarije

    26. septembar 2013 | 02:20

    Neka ga prodaju dok još postoji :)

  • NL

    26. septembar 2013 | 00:08

    To jeste fenomen, ali posle tako jakog zemljotresa takvi fenomeni i ostrva se radjaju, tako da to nije i neki fenomen, to je sve prirodno, ali naucnici kazu, kako je to ostrvo nastalo brzo ce i nestati, radi geografskog polozaja....Dubine mora i tako dalje....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA