• 20

PATRIJARH O GEJ PARADI: Čega se pametan stidi...

- Srpskom narodu nedostaje samo još ta pošast, pa da nestanemo s lica zemlje. U našem tragičnom vremenu ništa nije tako ugroženo kao brak i porodica. I brak i porodica se planski ruše, a posebno gej paradom - kaže Irinej

  • 20

Zna se da je SPC protiv održavanja Parade ponosa, ali se patrijarh srpski za Nedeljnik u nikad oštrijem tonu osvrnuo na LGBT populaciju u našoj zemlji. On je poručio da Crkva i država moraju da urade nešto u cilju podsticaja nataliteta, kao i duhovne i moralne obnove srpskog naroda.
Patrijarh Irinej na Paradu ponosa gleda crno da ne može crnje od toga biti.

On je osudio pokušaj LGBT populacije da se organizuje gej parada u Beogradu. Upitan šta bi poručio mladim ljudima iz LGBT populacije, koji planiraju šetnju beogradskim ulicama, patrijarh je rekao: "Čega se pametan stidi, budala se ponosi."

Irinej nije želeo da se izjasni da li su se državne vlasti konsultovale sa Srpskom pravoslavnom crkvom oko organizovanja Parade. On, takođe, nije želeo da se izjasni po pitanju toga da li očekuje nemire i nasilje u Beogradu u slučaju njenog održavanja.
- U našem tragičnom vremenu ništa nije tako ugroženo kao brak i porodica. I brak i porodica se planski ruše, a posebno gej paradom - rekao je patrijarh, i dodao da srpskom narodu nedostaje samo još ta pošast, pa da nestanemo s lica zemlje.
- Porodica je osnovna ćelija društva i naroda. Zdrava porodica je osnov za zdravo društvo, zdrav narod, zdravu prosvetu, zdravu kulturu - naveo je patrijarh srpski Irinej, i zaključio da je krajnje vreme da Crkva i država urade nešto u cilju podsticaja nataliteta, kao i duhovne i moralne obnove srpskog naroda.
(Telegraf.rs / Izvor: Nedeljnik)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • podanik

    Ako je natalitet najvazniji, neka se njih 40 episkopa lepo odreknu privilegija i raskosi, ozene se preko oglasa, zaposle i hrane porodicu sa prosecnih 200 eur, zaposleni kod nekog privatnika - ako ih iko primi posto osim da bulazne nista korisno ne znaju da rade!!

  • zlo i naopako

    Vreme je bilo da se oglase

  • Loki

    Ode bulja pope

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima