• 12

HUMANI SVEŠTENICI SPC: Novčano pomogli 17 najsiromašnijih porodica u Prokuplju!

U prvoj raspodeli za svaku porodicu obezbeđeno po 20.000 dinara. Pomoć će dobijati u vidu ogreva, školskog pribora, hrane i odeće, pojašnjava za Telegraf protonamesnik Slobodan Petrović

 • 12

Crkvena opština Prokuplja prikuplja sredstva kojima će se u nastupajućem periodu pomagati najsiromašnijim porodicama u opštini. U prvoj raspodeli za svaku porodicu je obezbeđeno pomoći u vrednosti od 20.000 dinara.
Kako pojašnjava protonamesnik Slobodan Petrović, najsiromašnije porodice dobijaće pomoć u vidu ogreva, školskog pribora, hrane i odeće, a sve to zavisi od toga šta im je najpotrebnije.

Pomoć je već obezbeđena za 17 najsiromašnijih porodica koje žive na terotoriji prokupačke opštine. Svaki sveštenik je u svojoj parohiji predložio one kojima je pomoć najneophodnija - pojasnio je sveštenik Slobodan, i dodao da je Fond koji je formiran za ove namene i dalje otvoren.

On naglašava da su do sada Prokupčani pokazali razumevanje za najsiromašnije, jer su se odazvali akciji u solidnom broju i da se nada da će se taj trend i nastaviti.
Svako donosi koliko ima i šta može da odvoji u ovom vremenu koje nije baš lako. Odziv sugrađana pokazuje da poštuju hrišćanske ideje i da dele sa svojim sunarodnicima ono što imaju - naglašava protonamesnik Slobodan.
Ovo je prvi put da Crkvena opština Prokuplja osnuje fond ovakvog tipa i organizuje akciju.
(B. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Rasa

  Bravo za svestenike! Bravo za Telegraf da je preneo jednu ovako lepu vest. Da se malo okanemo Kacavende, Pahomija, Artemija...

  32
  2

  Podelite komentar

 • Zorica

  Volela bih da malo češće ovakav tekst pročitam. Tako treba da se ponašaju sveštenici kao protonamesnik Slobodan Petrović, a ne da pljačkaju narod da se pederišu i pedofilišu. Vidićemo da za vikend odemo direktno do ovog sveštenika i da moja porodica priloži neki prilog za najugroženije porodice a on neka to rasporedi. To je meni vera u Boga i tako čovek treba da se ponaša sa delima a ne rečima kao ovaj protonamesnik Slobodan Petrović. Organski ne podnosim osobe koji ističu boga a delima to ne pokazuju.Ubeđena sam da je više ateista humano nego ti koji ističu boga.

  23
  4

  Podelite komentar

 • tragač

  Dobrih ljudi i svestenika ima

  18
  0

  Podelite komentar

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima