• 12

HUMANI SVEŠTENICI SPC: Novčano pomogli 17 najsiromašnijih porodica u Prokuplju!

U prvoj raspodeli za svaku porodicu obezbeđeno po 20.000 dinara. Pomoć će dobijati u vidu ogreva, školskog pribora, hrane i odeće, pojašnjava za Telegraf protonamesnik Slobodan Petrović

  • 12

Crkvena opština Prokuplja prikuplja sredstva kojima će se u nastupajućem periodu pomagati najsiromašnijim porodicama u opštini. U prvoj raspodeli za svaku porodicu je obezbeđeno pomoći u vrednosti od 20.000 dinara.
Kako pojašnjava protonamesnik Slobodan Petrović, najsiromašnije porodice dobijaće pomoć u vidu ogreva, školskog pribora, hrane i odeće, a sve to zavisi od toga šta im je najpotrebnije.

Pomoć je već obezbeđena za 17 najsiromašnijih porodica koje žive na terotoriji prokupačke opštine. Svaki sveštenik je u svojoj parohiji predložio one kojima je pomoć najneophodnija - pojasnio je sveštenik Slobodan, i dodao da je Fond koji je formiran za ove namene i dalje otvoren.

On naglašava da su do sada Prokupčani pokazali razumevanje za najsiromašnije, jer su se odazvali akciji u solidnom broju i da se nada da će se taj trend i nastaviti.
Svako donosi koliko ima i šta može da odvoji u ovom vremenu koje nije baš lako. Odziv sugrađana pokazuje da poštuju hrišćanske ideje i da dele sa svojim sunarodnicima ono što imaju - naglašava protonamesnik Slobodan.
Ovo je prvi put da Crkvena opština Prokuplja osnuje fond ovakvog tipa i organizuje akciju.
(B. R.)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bobex

    NE humani, nego Pravoslavni Sveštenici SPC. Pomogli .....Zamolio bih da i druge Pravoslavne Sveštenike nagovore da pomognu ovom napaćenom narodu , jer ovaj narod poslednju paru daje....

  • Bobex

    PA, zašto ih nazivate HUMANIM, oni i trebaju i to im je zadatak da pomažu narodu, jer narod i daje, BRAĆO SRBI !!!

  • pravoslavac

    I još nešto - patrijarhu su svi episkopi, uključujući Artemija, pevali 'dostoin' na hirotonisanju. Teško da ti i ja možemo o tome da sudimo, osim ako ne napuštamo SPC.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima