Valjevka traži povlačenje svog izbornog glasa

- Nemam iluziju da će, čak i da RIK usvoji moj zahtev, to nešto promeniti, ali ovo je jedini način da upozorim da nisu baš svi građani ovce i da ne pamte kratko kao kokoške - kaže službenica iz Valjeva Slavica Petrović

  • 7

Službenica iz Valjeva Slavica Petrović (56) rešila je da zbog višegodišnjeg lošeg stanja u državi zatraži od Republički izborne komisije poništi njen glas koji je dala na majskim izborima.

- Ako poslanik može da legne kao član jedne partije, a da se probudi kao član druge partije, bez ikakvih sankcija, zašto građani koji su nezadovoljni onima koje su glasali, ne bi mogli da povuku svoj glas - kaže ova revoltirana građanka. U RIK-u kažu da je ovo jedinstven slučaj.

U dopisu koji je Valjevka dostavila RIK-u navodi se da zbog višegodišnjeg stanja u ekonomiji, pravosuđu, zdravstvu, državnoj upravi, obrazovanju, poljoprivredi, parlamentu i Vladi Srbije, traži da bude povučen njen glas koji je na poslednjim izborima dala na izbornom mestu u školi "Desanka Maksimović" u Valjevu.

- Zbog programa sam glasala za političku grupaciju koja je član vladajuće koalicije, ali sada sam jako ljuta i stidim se. Mi građani za političare predstavljamo samo žeton za njihovu igru. Nas se sete samo pred izbore i tada nas ’lažu i mažu’. Čim prođu izbori, oni na nas zaborave. Zato sam odlučila da tražim da se povuče moj glas koji sam dala na majskim izborima i da se izvrše promene u konačnim rezultatima glasanja. Ja kao pojedinac i ako RIK usvoji moj zahtev ne mogu ništa da promenim, ali ukoliko bi se ostali mnogobrojni građani "probudili" i ako bismo se izborili za to da povlačenjem svojih glasova možemo da utičemo na legitimitet izbora i da ih poništimo, onda bi se i političari drugačije ponašali prema nama - kaže ova Valjevka.

Zahtev za povlačenje svog glasa Slavica Petrović je podnela još 29. aprila, međutim, ni posle pet meseci iz Beograda nije dobila nikakav odgovor, osim konstatacije da je to do sada jedistven slučaj u Srbiji i da se „okane ćorava posla, jer su izbori odavno završeni“.

- Nemam iluziju da će, čak i da RIK usvoji moj zahtev, to nešto promeniti, ali ovo je jedini način da upozorim političare da nisu baš svi građani ovce i da ne pamte kratko kao kokoške. Godinama nas lažu i serviraju iste priče. Da je pameti u ovoj zemlji, građani bi trebalo da se izbore za to da se prvih 10 političara sa svih izbornih lista više nikada ne bave politikom, da im to bude zabranjeno, da se sve stranke pročiste i onda da krenemo iz početka - kaže Slavica Petrović.

U Republičkoj izbornoj komisiji, zvanično, nisu želeli da komentarišu ova jedinstven slučaj, a na pitanja dostavljena u elektronskoj formi nisu odgovorili.

(S. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Perica

    26. septembar 2013 | 11:25

    Bravo za inicijativu, ali u drzavi kojom vlada bagra, mafija, poltroni i slicni nema nista od svega toga.

  • Zocho

    26. septembar 2013 | 11:46

    Svaka ti cast, skidam kapu

  • Srb

    26. septembar 2013 | 12:14

    Ova gospodja je u pravu! Danas SNS sutra SPS narednog dana DSS! Sklapaju koalicije ,muvaju samo da se dokopaju fotelje!A narod šišaju kao ovce...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA