• 11

U Međugorju nema čuda, meštani izmišljaju da bi profitirali!

Pojava kipa Gospe koji svetli u Međugorju izazvao je novu buru komentara, a Crkva i naučnici tvrde da tamo nema nikakvog čuda već da meštani samo žele da profitiraju na račun hodočasnika i vernika

  • 11

Ceo region poslednja dva dana bruji o još jednom "čudu" u Međugorju.
Navodno je u ponedeljak oko 22 sata, u kući Vicke Ivanković, koja tvrdi da je 1981. godine prvi put videla Gospu s ostalom decom, počeo da svetli Gospin kip, star 40 godina.

Iako je portal iz Ljubuškog napisao kako svetlost Gospinog kipa ni uz pomoć najmodernije tehnologije nije mogla da se uslika, već drugi dan su po svim medijima osvanule fotografije fluorescentnog kipa, a većina ljudi je skeptična i tvrdi da je ovo samo dobar trik za stvaranje novog profita.
Iz Hrvatske biskupske konferencije rekli su kako uopšte ne žele da komentarišu ovo najnovije "čudo".
Foto: Youtube/medjugorjeinfo

Foto: Youtube/medjugorjeinfo


- Crkva se i dalje drži stava iz 1991. kad je objavljena poznata zadarska izjava - rekli su Katoličkoj crkvi.
Naime, na temelju komisija koje su sedam godina istraživale fenomen Međugorja, Biskupska konferencija Jugoslavije na svom zasedanju u Zadru 10. aprila 1991. objavila je da se na temelju istraživanja ne može utvrditi da se radi o natprirodnim čudima u Međugorju.
- Neko je očito, u želji da napravi predstavu, prefarbao Gospin kip s namazom na bazi posebnog aluminijuma. Naime, ukoliko uporedimo boju Gospinog kipa koji svetli u mraku s bojom koja u mraku isijava iz aluminijuma, možemo videti da su identične. Stoga je jasno, nema tu čuda. Ovo je samo jeftin pozorišni trik za naivne i lakoverne - istakao je dr Pavel Močilac.
Foto:medjugorje-info.com

Foto:medjugorje-info.com


Biskup Andrea Gema: Međugorje je prevara i delo sotone
O "čudima" u Međugorju konstantno daje izjave i italijanski biskup i nekada vodeći egzorcista u Vatikanu Andrea Gema, koji je celu priču o Međugorju nazvao "prevarom i delom sotone, iza kojih se krije loše prikrivena želja za zgrtanjem profita".
Majkl Dejvis, autor knjige "Međugorje - The Definitive History", smatra da je razlog za ovako dug kontinuitet održavanja priče o čudima težnja meštana i njihovih duhovnih mentora da se osigura priliv hodočasnika - turista, koji Međugorju, a naročito njima, donose višemilionske profite svake godine.
(Telegraf.rs / Index.hr)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • LaneBg

    Па наравно, тако и треба, свака част, узимају људи лову, живнуо крај. То је само по себи чудо, шта ће им било шта друго. Не замерам им на томе ништа...

  • ici

    Ako je prica da sveti haljina nije istina jer vidi se sjenka izad ako sveti haljina nemoze imat sjenka

  • Nešo

    A zašto mi nešto ne izmislimo ?

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima