• 9

RADULOVIĆ: Kad smanjimo crno tržište, Srbija će procvetati!

- Ako prevedemo samo mali deo te privrede u legalne tokove, dobićemo zvanično povećanje bruto društvenog proizvoda od jedan do dva odsto u naredne dve godine - istakao je ministar privrede

  • 9

Ministar privrede Saša Radulović ocenio je danas da je smanjenje crnog tržišta zapravo najveća šansa za razvoj srpske privrede. Ministar je objasnio da je do tog zaključka došao u razgovoru sa francuskim stručnjakom Dominikom Stros Kanom.
- Ako prevedemo samo mali deo te privrede u legalne tokove, dobićemo zvanično povećanje bruto društvenog proizvoda (BDP) od jedan do dva odsto u naredne dve godine. To je dobar put - istakao je  Radulović.

Prema njegovom mišljenju, Srbija ne sme da ponovi istu grešku od pre godinu dana kada su kroz fiskalnu konsolidaciju povećani porezi, što je dovelo do smanjenja privredne aktivnosti i pada prometa u trgovini.
- Godinu dana posle toga imamo manju privredu i veće probleme. Tu grešku zaista ne bismo smeli da ponovimo - naglasio je ministar.
Radulović je kazao da Vlada Srbije traži rešenje unutar onoga što je moguće u ovom trenutku, kroz smanjenje nepotrebne javne potrošnje i kroz mere za podsticaj privrednog rasta.
- Cilj je da privreda sve manje bude oslonjena na subvencije, a sve više da bude na zdravim okvirima - zaključio je ministar privrede.
(N. S.)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • srle

    Ha ha ha i to je vrhinski strucnjak koji je dosao da pokrene privredu?

  • Namcor

    Bitno da trgovci hranom i gorivom pune vase kase,a i svoje,a narod jedva preživljava. A ako zaradi nešto na crno,da bi prehranio porodicu,treba mu oteti. Alal ti vera sto misliš.

  • boki

    Baba sto prodaje na haubi kola ugrozava finansije cele drzave !?! Kakvo licmerje ! Ljudi prodaju stvari koje su nasli po kontejnerima da bi preziveli ! Sramno !

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima