• 12

PALMA U ITALIJI: Pljušte ponude za posao! (FOTO)

Italijanski privrednici su poručili da Srbija mora da prepiše recept iz Jagodine kako bi uspešno privlačila investicije, dok je predsednik Skupštine grada Jagodina najavio uvođenje italijanskog jezika u osnovne i srednje škole

  • 12

Privredno-politička delegacija Srbije od 130 ljudi sastala se u Bariju sa stotinak italijanskih privrednika na forumu koji je vodio lider Jedinstvene Srbije i predsednik Skupštine grada Jagodina Dragan Marković Palma.
- Srbija je izbegavala da nam daje precizne odgovore u vezi s poslovima dok nismo upoznali Dragana Markovića i način na koji on radi u Jagodini. Posle toga još nekoliko italijanskih investitora došlo je u Jagodinu. Srbija mora da prepiše taj recept kako bi uspešno privlačila investicije - rekao je predstavnik italijanske firme "Turi", koja otvara pogone u Jagodini, David Tomazi.

U prisustvu ekonomskog savetnika srpske ambasade u Italiji Radeta Berbakova, učesnici su se složili da brzo i efektno rešavanje problema ulagača može privući više investitora u Srbiji.
Foto: Telegraf

Foto: Telegraf


- Ranije je bilo "plati pa će biti završeno", a ne završe nikad. Od kada smo stigli u Jagodinu, nismo morali ništa da platimo i sve papire i dokumentaciju smo dobili u najkraćem mogućem roku. U Jagodini smo našli veliku porodicu koja nas je zagrlila, konkretnost u završavanju poslova i upravu grada Jagodine koja je uvek htela da nas podrži kada smo imali problem - kaže Tomazi.
On dodaje da, kao predstavnik italijanskih firmi koje su uložile novac u Srbiji, prati i politička dešavanja i smatra da investitori ne moraju da brinu, jer je ulaganje u Srbiju stabilno.
Marković je pozvao sve prisutne na Forumu da posete Jagodinu.
- U Srbiji je do sada 600 italijanskih investitora otvorilo fabrike. Ovo je četvrti put za godinu dana da u organizaciji Skupštine grada Jagodine vodimo privrednu delegaciju u Italiju - rekao je Marković.
Foto: Telegraf

Foto: Telegraf


On najavljuje da će u 2014. u Jagodini biti prisutno sedam ili osam italijanskih investitora i nekoliko ruskih.
- Uvodimo italijanski jezik u osnovne i srednje škole, to je projekat na koji smo ponosni. Srbiji je mesto u EU, mi smo odlična klima za strane ulagače, na našem tlu je uložen evropski kapital i mi smo spremni za Evropu - rekao je Marković.
Organizator je poveo 20 predsednika opština koji, kako je kazao, predstavljaju interese i sklapaju poslove koji su u interesu million i trista hiljada Srba, koliko broje te opštine.
Dogovoreno je da sledeće godine u organizaciji grada Jagodina Srbi posete poznatu Crkvu Svetog Nikole u Bariju.
(P. S.)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jagodinac

    Pitao bih ove pametne da li imaju nekog boljeg kad znaju da ovaj ne valja? Vrlo je lako pljuvati.

  • made in great britain

    Juce ga gledam na aerodromu,umalo nisam zakasnio na avion. Kao strumfovi se okupili davaju izjavu za medije.

  • Boki

    Palma je sampion, na kraju cu se preseliti u Jagodinu...

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima